Caramellel a címlapon – itt a Dal+Szerző magazin nyári száma

Caramel-interjú, Music Hungary beszámoló, MI zeneszerzés és egy vadonatúj, olvasói kérdésekre válaszoló rovat. Megjelent a nyári Dal+Szerző magazin.

A tartalomból:

Ritkán akad mikrofonvégre hívő popsztár. Felfogás, életmód, de még az alapkövetelmények tekintetében is teljesen összeegyeztethetetlennek tűnik egyszerre kereszténynek lenni, és helyt állni a popszakmában. Caramelnek valahogy mégis sikerül. Interjú.

Nyári számunk egyik fókuszában a Music Hungary konferencia, melyen három beszélgetés, előadás is körüljárta a rádiós piac témáját, olyan alaposan, hogy érdemes volt az elhangzottakat külön cikkben összefoglalni.

A hazai rock és metál közösség meghekkelte az Eurovíziós Dalfesztivál magyarországi válogatóversenyét, hiszen a Viszlát nyár toronymagasan nyerte a szavazást, ezzel pedig elutazhatott az AWS Lisszabonba, hogy több tucat európai résztvevő között képviselje az országot.

Kevés nehezebben megragadható zene van, mint a szabad improvizáció. A mélyhegedűn és mindenféle tárgyakon zenélő, számos nemzetközi együttműködésben részt vevő, a Zeneakadémián tanító Sőrés Zsolttal jártuk körbe a kérdéseket és paradoxonokat.

Ligeti Gyuri számára a zene az első számú kommunikációs csatorna. Dacára annak, hogy “nem is szándékosan” vált producerré, tengernyi magyar zenekar foglalhatja imába szinte telepatikus, empátiában és ösztönösségben gazdag “tanításait“.

A lapszámban több cikkben is foglalkozunk a Mesterséges Intelligencia és a gépi zeneszerzés témakörével.

Vadonatúj, “Egy kérdés & egy válasz” rovatunkban olvasóinknak igyekszünk segíteni olyan problémákban, amelyekkel a szerzői pályájukon találkozhatnak. “Hogyan tárgyaljak, ha a zenémet egy filmhez akarják felhasználni. Producerként a jogdíj mekkora százalékára vagyok jogosult? Alkotói válságban vagyok. Hogyan tovább?” Küldd el nekünk a kérdésed te is!

A magazin teljes tartalma elérhető online is. (Válts teljes képernyős nézetre a jobb olvashatóságért.)Categories: Hírek

Tags: , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: