Courtney Harrell: A zene a hangjegyek között szólal meg | DEX2018 #VIDEO

Courtney Harrell Grammy-díjas, Los Angeles-i énekes-dalszerző. Olyan előadóknak írt dalokat mint Ariana Grande, Beyoncé, Chris Brown, Kelly Rowland vagy Mary J. Blige. 2016-ban énekesként szerepelt az NBC Voice című tehetségkutatójában. A DEX-en a dalszerzés érzelmi hátterét és az embereket összekötő univerzális érzéseket boncolgatta. Nézd meg az előadásról készült felvételeket!

Courtney szerint dalszerzőként hatékonyabb leszel, ha kevesebbet dolgozol és többet élsz. “Nem számít mennyi tudásod van, ha még nem tanultad meg alkalmazni. A dalszerző dolga az életről írni, ahhoz pedig élni kell.”

A tehetség egy istentől származó ajándék, a dalszerző üzenete: “tudom, hogy min mész keresztül, és veled vagyok“. Courtney szerint az amerikaiak hajlamosak elmenekülni az érzéseik elől, de ő megengedi magának a szenvedést. “Hogy is tudnék együttérezni másokkal, ha magam nem tudom, mi az a fájdalom? Hogyan tudnék empatikus lenni, ha nem ismerném a veszteséget?”– mondja.

“A hangjegyek csak hangjegyek, a zene a hangjegyek között szólal meg.”

“Ha sikeres dalszerző szeretnél lenni, hagynod kell, hogy összetörjék a szíved. A szerelmi bánat és csalódás érzéséhez mindenki tud kapcsolódni.”

Tipp: Kapcsold be a videón a magyar nyelvű feliratot!

Az első Dalszerző Expóról készült felvételeket az Artisjus Youtube csatornáján tesszük közzé.

Videók: Fegyverneky Sándor
Fotó: Hámori Zsófia, Kerepeczki AnnaKategóriák:Dalszerző Expo, Videó

Címkék:, , , ,

Hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

%d blogger ezt szereti: