Több pénz jut ebben az évadban a Hangfoglaló Programra

A debreceni Campus Fesztiválon tartott sajtótájékoztatót a Hangfoglaló Program. Mint kiderült, a 2017-18-as évadban a program pályázatainak lebonyolítására összesen 738 millió forint lesz. Ezt az összeget az NKA Bizottsága javasolta, az emberi erőforrások minisztere pedig jóváhagyta. Tavaly a nyílt pályázatokra 525, a meghívásos pályázatokra 100 millió forint volt az összesített keret. Mint azt a Music Hungary konferencián az Artisjus bejelentette, a Hangfoglaló és több más könnyűzenei támogatás forrását biztosító összeg, vagyis az üres hordozó díjak 25%-a idén 1,794 milliárd forint volt, ami 7,7%-os emelkedés az előző évhez képest.

A Hangfoglaló megemelkedett költségvetése természetesen nem egyenletesen oszlik meg az egyes kiírások között. Így az induló előadóknak szóló pályázat – ami július 6-án jelent meg, és a jelentkezés határideje augusztus 6. – ismét 20 előadót támogat 2-2 millió forinttal, vagyis keretösszege ugyanannyi maradt. A pályázati kírás itt taláható, bővebb tájékoztatás róla itt olvasható. A sajtótájékoztatón az hangzott el, hogy ezt követi majd a klubtámogatási kiírás, és azután jönnek majd mások, amelyek között lesznek olyanok, ahol több mint 10%-kal nő a keretösszeg az előző évihez képest.

Szintén a Hangfoglaló Programmal kapcsolatos hír, hogy kihirdették, mely előadók vesznek részt az idén másodszor megrendezett Outbreakers Lab programon. Ezt az exportot elősegítő mentortábort augusztus 26. és 29. között rendezik Mártélyen. A résztvevőket a jelentkezők közül a több országból érkező mentorok választották ki. Brit, cseh, román, német és szlovák zenekarok mellett a következő magyar előadók kerültek be: Jónás Vera, a Papaver Cousins, a Dope Calypso, a Fran Palermo, Mayer Fanni, a Middlemist Red és a Mörk. (Egy kivétellel mindegyik előadót bemutattuk már a Playlist sorozatunkban, lásd a neveken elhelyezett linkeket).Categories: Hírek

Tags:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: