Október 12. a magyar Dalszerzők Napja – rajongók és énekesek mondanak köszönetet a szerzőknek

Egy nap, amikor az énekesek és együttesek helyett a slágereik mögött álló szövegíróké és zeneszerzőké a főszerep. Az Artisjus azért hívta életre a Dalszerzők Napját, hogy felhívja a rajongók figyelmét a kedvenc soraik és dallamaik alkotóira. A kezdeményezés keretében Freddie, Radics Gigi, Péterfy Bori és a Margaret Island tagjai mondanak köszönetet egy-egy számuk dalszövegírójának, és a rajongók is csatlakozhatnak a #kösziadalt hashtag használatával.

A kampányban a négy, szövegírókból és előadókból álló nagykövetpáros arra buzdítja a zenésztársait és a rajongókat, hogy mondjanak köszönetet kedvenceiknek valamelyik közösségi média felületen. Videók is készültek velük, az egyik legismertebb magyar kliprendező, Miki357 munkái. Csatlakozni elsősorban a #kösziadalt hashtag használatával lehet, de a megvalósítás módjának csak a fantázia szabhat határt – lehet akár képpel, akár szöveggel is elmondani, mit jelent számunkra a zene, mit adott nekünk a kedvenc dalunk.

A siker érdekében a szerzői jogi egyesület a Facebook és az Instagram oldalán folyamatosan arra kéri a követőket, hogy csatlakozzanak ők is, mondjanak köszönetet legkedvesebb daluk szerzőinek. Az akció október 12-én, pénteken a Dalszerzők Napjával zárul. Ezen a napon a csatlakozott budapesti és vidéki zenei klubok élőzenés koncertjein az előadók is megköszönik az aznap játszott dalaikat a szerzőknek, a közönség számára pedig hangjegy tetoválásokat osztanak.

Bővebb információk – például a részt vevő klubok listája, a csatlakozási lehetőségek, valamint a hashtaggel ellátott posztok – a #kösziadalt honlapon találhatók. Ugyanitt egy kvíz kitöltésével felmérhetjük, mennyire vagyunk képben a magyar dalszerzők világában.

A kampányt az Artisjus kommunikációs ügynöksége, a Próbakő Kommunikáció készítette a Prizma-díjas #mutimithallgatsz kampányhoz hasonlóan. A kampánylogó és az arculat Zongor Roni festő- és tervezőművész alkotása.Categories: #kösziadalt

Tags: , , ,

7 replies

 1. Én Most itt ezt a lehetőséget megragadva köszönetet szeretnék mondani azoknak a szerzőknek akiknek mindent köszönhetek amit eddig elértem ! A legtöbbet köszönhetek : Gyémánt Ferencnek, Dr Komáromi Istvánnak(Komáromi Pistinek)
  Bartók Tibornak, Tilinger Attilának ! ..

  …mert az élet csak úgy szép ha énekelünk-, a zene gyógyít , motivál , örömteli pozitív dolgokat hoz életünkben…..!

 2. Csodálatos dalokat hallgatok minden nap. Köszönöm szépen lovag Anatole Hongrois szerzőnek a dalokat amiket nekünk, hallgatóknak írt és ír. Talán a legtöbb dalt amit a youtubon lehet fellelni egy zeneszerző alkotásával az lovag Anatole Hongrois. A több mint száz dalt örömmel hallgatjuk, és ismerőseim is a legnagyobb elismeréssel beszélnek a csodás dalok szövegéről, a zenei szépségéről.

  • Szeretnék köszönetet mondani én is lovag Anatole Hongrois zeneszerzőnek. A dalai nagyon sok esetben vigaszt adtak és bátorságot.

   • Osztom az előttem lévők nézetét. Lovag Anatole Hongrois nagyon szép dalokat ír, és komponál. De van egy kis baj a youtubbal. Barátom a művész és panaszkodik. A youtube számlálóját valahova máshova irányították-irányítják, mert a dalait nagyon sokat hallgatják, de a számláló nem rögzíti a hallgatókat. Egyik dala a Trianoni sóhaj amit naponta többen néznek meg, már egy hónapja csak a 2040-es látogatott számon álldogál. Leellenőriztem én is. Elég sok ismerősömnek szóltam és egy adott időpontban egyszerre kapcsolták a youtube csatornát. Egyetlen számmal sem ugrott fel a nézettsége a mai napig sem lovag Anatole Hongrois dalának. Vagy csalnak, vagy hekkerek másfelé irányítják a nézettséget.
    [youtube=https://www.youtube.com/watch?v=aM5ZoDlkTYc&w=640&h=360]

 3. Köszönöm szépen a zeneszerzőnek, lovag Anatole Hongrois a sok szép dalt. Hozzá szólva dr Alman Krisztián úr kommentjéhez. Igaza van. Én is csodálkoztam a kedvesem egyik Anatole dalának a hallgatását, nem megy felfelé a nézettsége. MI legalább naponta kétszer háromszor is meghallgatjuk, a szomszédaink és nem utolsó sorban a barátaink is. Meg is jegyezték elég sokan, az Anatole dalok nézettségi száma nem emelkedik, pedig egy pár dalnak már több tízezer nézettségnek kellene lennie. Nagyon sok szépet és jót kívánunk a zeneszerzőnek és szövegírónak mi és a barátaink is.

 4. Tornyai facebook oldalát néztem meg, és ezt találtam. Erre a cikkre írta a hozzászólását.–Október 12. a magyar Dalszerzők Napja – rajongók és énekesek mondanak köszönetet a szerzőknek– ” Timi Tornyai” “Olvastam és írtam is a hozzá szólásban. Amerikában volt nem is olyan régen egy gyilkosság. Egy emberke berontott a youtube központba és megölt egy pár embert, ha jól emlékszem. A lényeg, a youtube elcsalta a nézettséget és nem tetszett annak aki feltette a youtube csatornára. Sajnos azóta is hallottam, a youtube csal el olyanoktól nézettségi számokat akiknek sokan nézik a feltett művét és nagy a nézettsége. Az ellopott és csalt számokat eladják a tehetségtelen művészeknek nevezett nagy pénzzel rendelkező üzlet embereknek-kerekedőknek. Így működik sajnos a youtube csatorna. Felmentem egy pár perce én is a youtubra, de lovag Anatole Hongrois Trianoni himnusz dalának még mindig csak 2040 a nézettsége. Pedig azóta már eltelt egy nap. 2018,09,29,16 óra 40 perc van, és majd 30 ismerős kattintott azóta erre a dalra.”
  Különben nagyon szeretem az Anatole dalokat. A mondanivalója mindig aktuális. Köszönöm és mások nevében is a remek szöveget és a zenét is.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: