#Kösziadalt videók: Tariska Szabolcs és Péterfy Bori

A #kösziadalt kampányban előadók mondanak köszönetet egy-egy slágerük szövegírójának. A szövegírókból és előadókból álló nagykövetpárosokat egy-egy videó is bemutatja, ezeket az egyik legismertebb magyar kliprendező, Miki357 készítette. De más előadókat is csatlakozásra buzdít a kampányt elindító Artisjus, és a rajongók is elmondhatják, mit jelent számukra a zene, mit köszönhetnek egy-egy kedvenc daluk szerzőjének. A #kösziadalt hashtaggel ellátott posztokat más információk és egy kvíz mellett a kampány honlapján lehet megtalálni összegyűjtve.

Az akció október 12-én pénteken a Dalszerzők Napjával zárul. Ezen a napon a csatlakozott budapesti és vidéki zenei klubok élőzenés koncertjein az előadók is megköszönik az aznap játszott dalaikat a szerzőknek, a közönség számára pedig hangjegy tetoválásokat osztanak.

Az alábbi videóban Péterfy Bori mond köszönetet Hajolj bele a hajamba című dala szövegírójának, Tariska Szabolcsnak. Ők ketten korábban az Amorf Ördögök zenekarban zenéltek együtt, ekkoriban Tariska még a színpadon is ott állt, az utóbbi években viszont az egyik legegyénibb hangú szövegíró lett belőle, akinek munkásságát 2018-ban Artisjus-díjjal ismerték el. Péterfy Bori sok dala mellett még többek között nekik írt szövegeket: Zséda, Magashegyi Underground, SuperStereo, Polgár Odett, Kulka János, Dallos Bogi.Categories: #kösziadalt

Tags: ,

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: