Balázs Ádámmal a címlapon itt a Dal+Szerző őszi lapszáma!

Már online is lapozható a legújabb Dal+Szerző, sőt, a playlistet elindítva a magazinban szereplő zenékbe is belehallgathatunk.  A tartalomból. Világsztár zenészek tragikus öngyilkosságai és ilyen témájú cikkeink népszerűsége apropóján ezúttal a zenészek mentális állapotát vettük górcső alá, és megszólaltattunk egy ismert hazai dalszerző-énekest is. Papp Szabolcs (Supernem) többek között a legújabb albumuk születéséről mesélt, Závodi Gáborral és Marcellel páros interjú készült, és a címlapos Balázs Ádámmal is hosszan beszélgettünk aktuális munkáiról.

  • Világsztárok tragikus öngyilkosságai, túladagolásai, illetve gyógykezelései irányítják egyre inkább a figyelmet a zenei karrier és a mentális zavarok közötti összefüggésre. A probléma persze nem új. A hírekbe bekerülő, konkrét művészekről szóló tragédiák mögötti általános problémákra ezúttal egy friss brit felmérés is felhívta a figyelmet.
  • Szeptember 12-én az Európai Parlament jelentős szavazati többséggel elfogadta az új szerzői jogi irányelvet. A szerzői társadalom számára hatalmas mérföldkő ez az eredmény, hiszen ezáltal az interneten elérhető zenék, filmek alkotói végre tisztességes bevételt remélhetnek a műveik online felhasználásaiból.
  • A legnagyobb díjakat kasszírozó filmek zeneszerzője, de írt magyar együttesnek is slágert, és még táncdarabon is dolgozott. A Los Angeles – Budapest tengelyen mozgó Balázs Ádámot sikerült elcsípni egy hosszabb beszélgetésre most futó munkáiról.
  • Závodi és Závodi: az év zeneszerzője volt idén Závodi Gábor, míg fia, Závodi Marcel 19 évesen már a hazai zenei élet legnagyobbjaival dolgozik együtt producerként, szerzőként és előadóként is. Páros interjúnkban kérdeztük őket.
  • Fábián Juli tragikusan fiatalon hunyt el 2017 decemberében. Az emlékére szervezett koncert bevételeit jótékony célra fordítják a szervezők, a róla elnevezett alapítvány számlájára került az összeg. Az alapítványról Szepesi Mátyást, a kuratórium elnökét kérdeztük.

 

 

 

 

 

 

 Categories: Hírek

Tags: ,

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: