Balázs Ádámmal a címlapon itt a Dal+Szerző őszi lapszáma!

Már online is lapozható a legújabb Dal+Szerző, sőt, a playlistet elindítva a magazinban szereplő zenékbe is belehallgathatunk.  A tartalomból. Világsztár zenészek tragikus öngyilkosságai és ilyen témájú cikkeink népszerűsége apropóján ezúttal a zenészek mentális állapotát vettük górcső alá, és megszólaltattunk egy ismert hazai dalszerző-énekest is. Papp Szabolcs (Supernem) többek között a legújabb albumuk születéséről mesélt, Závodi Gáborral és Marcellel páros interjú készült, és a címlapos Balázs Ádámmal is hosszan beszélgettünk aktuális munkáiról.

  • Világsztárok tragikus öngyilkosságai, túladagolásai, illetve gyógykezelései irányítják egyre inkább a figyelmet a zenei karrier és a mentális zavarok közötti összefüggésre. A probléma persze nem új. A hírekbe bekerülő, konkrét művészekről szóló tragédiák mögötti általános problémákra ezúttal egy friss brit felmérés is felhívta a figyelmet.
  • Szeptember 12-én az Európai Parlament jelentős szavazati többséggel elfogadta az új szerzői jogi irányelvet. A szerzői társadalom számára hatalmas mérföldkő ez az eredmény, hiszen ezáltal az interneten elérhető zenék, filmek alkotói végre tisztességes bevételt remélhetnek a műveik online felhasználásaiból.
  • A legnagyobb díjakat kasszírozó filmek zeneszerzője, de írt magyar együttesnek is slágert, és még táncdarabon is dolgozott. A Los Angeles – Budapest tengelyen mozgó Balázs Ádámot sikerült elcsípni egy hosszabb beszélgetésre most futó munkáiról.
  • Závodi és Závodi: az év zeneszerzője volt idén Závodi Gábor, míg fia, Závodi Marcel 19 évesen már a hazai zenei élet legnagyobbjaival dolgozik együtt producerként, szerzőként és előadóként is. Páros interjúnkban kérdeztük őket.
  • Fábián Juli tragikusan fiatalon hunyt el 2017 decemberében. Az emlékére szervezett koncert bevételeit jótékony célra fordítják a szervezők, a róla elnevezett alapítvány számlájára került az összeg. Az alapítványról Szepesi Mátyást, a kuratórium elnökét kérdeztük.

 

 

 

 

 

 

 



Categories: Hírek

Tags: ,

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading