Filmek, sorozatok zenéjére és a német piacra fókuszál a csütörtökön kezdődő BuSH

November 15. és 17. között tartják a harmadik Budapest Showcase Hub fesztivált és konferenciát. Utóbbi programjából nemrég szemezgettünk, kiemelve a Thomas Golubić amerikai music supervisor és Balázs Ádám zeneszerző által tartott, film- és sorozatzenékkel kapcsolatos előadásokat és workshopokat. (A korábbi cikkünkben szereplő Andrew Kahn végül nem tudott eljönni.) Azóta teljes lett a konferencia programja, és jól látszik, hogy idén különösen erős lesz a német jelenlét.

A networking célú Gran Tourismo programban pénteken német bookerekkel, ügynökségekkel, PR-osokkal, fesztiválszervezőkkel lehet rövid találkozókat szervezni (itt lehet erre jelentkezni). Jelentkezéshez és előzetesen beküldött anyagokhoz kötött a németországi PR-ba bevezető csütörtöki workshop. Nyilvános viszont a Reeperbahn zenei vezetőjével folytatott beszélgetés (különleges formában: Kelemen László a Dope Calypsóból, Jónás Vera és a szlovák FVLCRVM egy tagja kérdezi őt); valamint a pénteki beszélgetés, ami a németországi turnézás tudnivalóiról szól. Az egyik beszélgető itt Julia Frank, aki többek között a Judas Priest, Robert Plant és Jamie Cullum németországi koncertjeiért felelős; a másik Maximilian Wentzler a berlini Zart Agency-től, amely többek között élő fellépésekhez kötődő marketinggel és tanácsadással foglalkozik.

Ezen kívül lesz beszélgetés a közös dalszerzésről, Oroszországól és az EU zenét támogató programjáról, a Music Moves Europe-ról. (Erről legutóbb itt írtunk részletesen.) A teljes konferenciaprogramot itt lehet böngészni a honlapon, jegyet itt lehet vásárolni. Arról, hogy egy ilyen showcase és szakmai konferencia hogyan használható ki a leghatékonyabban, itt olvashatók a szervezők tanácsai.

Természetesen zenei program is lesz (nemcsak csütörtökön és pénteken, hanem szombaton is), ebből az alábbi playlist nyújt ízelítőt. A magyar fellépők egy részét nemrég bemutattuk Playlist rovatunkban.

 Categories: Hírek

Tags: ,

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: