A Punnany Massif frontembereivel a címlapon megjelent a téli Dal+Szerző

Kikapcsolódás, dalszerzés, közös alkotói munka – a magyarországi dalszerző táborokat zömében így jellemezhetnénk. A popvilágban ezzel szemben a – felvevőpiacnak megfelelően – a „slágergyár”, „összeszerelő üzem” képzete kapcsolódik ezekhez a táborokhoz. Erről a kettősségről is írtunk lapszámunkban.

Idén ünnepelte 15. születésnapját a Punnany Massif. A PMXV best of lemez után elmondásuk szerint most sokkal merészebb és szókimondóbb anyaggal készülnek a következő évre. Nosztalgia és jelenlegi tervek az interjúban.

Karácsony János, a legendás Generál és LGT gitáros-énekes-dalszerzője otthon kazettás magnónak meséli meghatározó élményeit. Most a Dal+Szerzőben beszélgettünk életútjáról. Nem csak múltat idéztünk, hiszen a művész határozottan jelen van a mostani fiatal zenészgeneráció életében is.

Egy sikeres zenekar esetében nem meglepő, hogy bonyolult helyzetek, gazdasági- és jogi problémák adódhatnak. „Szakítás, avagy egy jogviszony vége” címmel ezt a problémakört vizsgáltuk lapszámunkban.

Az első Dalszerző Expo után még gazdagabb programmal, és már két napon át várja az érdeklődőket az Artisjus rendezvénye. A második DEX még nemzetközibb lesz, mint a 2018-as volt. A hazai és külföldi előadók, valamint az újfajta programok már a magazinban.

Ezúttal három könyv is helyet kapott a magazin hasábjain. Baksa-Soós János Magyarországon eddig kiadatlan könyvéből, az Olimpiből mutatunk részleteket, a Hangok és ütemek kötetből Huzella Péterrel készült életműinterjút közlünk. Idén tüntették ki Földényi F. Lászlót  Artisjus Irodalmi Díjjal, lapszámunkban a díjnyertes műből, A melankólia dicséretéből idéztünk.



Categories: Dalszerzőkről

Tags: , ,

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading