Site icon

A Punnany Massif frontembereivel a címlapon megjelent a téli Dal+Szerző

Kikapcsolódás, dalszerzés, közös alkotói munka – a magyarországi dalszerző táborokat zömében így jellemezhetnénk. A popvilágban ezzel szemben a – felvevőpiacnak megfelelően – a „slágergyár”, „összeszerelő üzem” képzete kapcsolódik ezekhez a táborokhoz. Erről a kettősségről is írtunk lapszámunkban.

Idén ünnepelte 15. születésnapját a Punnany Massif. A PMXV best of lemez után elmondásuk szerint most sokkal merészebb és szókimondóbb anyaggal készülnek a következő évre. Nosztalgia és jelenlegi tervek az interjúban.

Karácsony János, a legendás Generál és LGT gitáros-énekes-dalszerzője otthon kazettás magnónak meséli meghatározó élményeit. Most a Dal+Szerzőben beszélgettünk életútjáról. Nem csak múltat idéztünk, hiszen a művész határozottan jelen van a mostani fiatal zenészgeneráció életében is.

Egy sikeres zenekar esetében nem meglepő, hogy bonyolult helyzetek, gazdasági- és jogi problémák adódhatnak. „Szakítás, avagy egy jogviszony vége” címmel ezt a problémakört vizsgáltuk lapszámunkban.

Az első Dalszerző Expo után még gazdagabb programmal, és már két napon át várja az érdeklődőket az Artisjus rendezvénye. A második DEX még nemzetközibb lesz, mint a 2018-as volt. A hazai és külföldi előadók, valamint az újfajta programok már a magazinban.

Ezúttal három könyv is helyet kapott a magazin hasábjain. Baksa-Soós János Magyarországon eddig kiadatlan könyvéből, az Olimpiből mutatunk részleteket, a Hangok és ütemek kötetből Huzella Péterrel készült életműinterjút közlünk. Idén tüntették ki Földényi F. Lászlót  Artisjus Irodalmi Díjjal, lapszámunkban a díjnyertes műből, A melankólia dicséretéből idéztünk.

Exit mobile version