823 darab eladással lett első egy album a Billboard listán

Mindössze 823 darab eladással lett első helyezett a Billboard albumlistáján A Boogie Wit Da Hoodie Hoodie SZN című lemeze. Ez mind letöltés volt, hiszen az album fizikai hanghordozón nem is jelent meg. Az ok természetesen az, hogy 83 millió streamet szedett össze az album 20 száma. Ezeket a Billboard (külön súlyozva az előfizetők és ingyenes felhasználók általi lejátszásokat) 56 ezer albumeladással tekinti egyenlőnek.

Az ezer alatti eladás negatív rekordja persze annyira nem meglepő, hiszen a stream terjedése óta a letöltések még gyorsabb ütemben esnek vissza, mint a fizikai eladások. Az albumeladások csökkenése pedig különösen érinti a hiphopot – ami másfelől igen erős a streamben -, pláne, hogy ebben a műfajban gyakran előfordul, hogy a legnagyobb sztárok sem adnak ki fizikai hanghordozót, vagy éppen hetekkel az online megjelenés után.

Hozzá kell ehhez tenni azt is, hogy a megjelenés hetében azért hatezer letöltést eladtak a Hoodie SZN-ből, csak ezután esett ezer alá. További jellemző érdekesség a zenefogyasztás, és/vagy az azt tükrözni próbáló listák mai működéséről, hogy egy éve, 2018 januárjában történt meg az utoljára, hogy egy album úgy került az első helyre, hogy a megjelenés hetében nem ott nyitott, de később “felkapaszkodott” odáig.Categories: Hírek

Tags: ,

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: