Előadókat elnémítő funkciót tesztel a Spotify

A Spotify egyelőre okostelefonos appjában teszteli egyes felhasználóknál azt a funkciót, hogy egyes előadókat (a … menüre kattintva) “elnémíthatunk”. A fejlesztésről először író Thurrott szerint ezután a művész egyetlen száma sem fog elénk kerülni a playlistekben, toplistákon, rádióállomásokon stb., eltűnik az elmentett számok közül is (már ha valaki elmentette azt, akit később ennyire megutált). Mi több: ha direkt kiválasztja egy számát, akkor sem tudja elindítani, hacsak előtte vissza nem vonja a némítást. Egy kivétel van: azok a számok, amikben vendégelőadó, nem tűnnek el.

A Thurrot azt is megjegyzi, hogy nem volt erről hivatalos bejelentés; mi több, a Spotify a Twitteren éppen a napokban írta ki azt, egy felhasználó kérdésére, hogy “jelenleg ilyesmi nem lehetséges”, és linkelték egy 2017-es posztjukat, amiben azt írták: “alapos megfontolás után” elvetették az egyes előadók blokkolásának lehetőségét.

A fejleményt sokan pozitívnak tartják (több lap is beleírta cikke címébe, hogy “végre”), illetve úgy értelmezik, hogy ez egyfajta válasz a #MuteRKelly mozgalomra: a különféle szexuális bűncselekményekkel régóta vádolt sztár elleni kampány egy dokumentumfilm hatására ismét felerősödött, és sokan felhívják a figyelmet arra, hogy a zeneipar régóta támogatja őt, vagy legalábbis félrenéz, miközben el kellene “némítani”.



Categories: Hírek

Tags:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: