Minden platformra terjeszhetik a zenéjüket a Soundcloud előfizetői, plusz költség nélkül

Komoly bejelentést tett a Soundcloud: a Pro vagy Pro Unlimited előfizetéssel bíró alkotók mostantól a Soundcloudon keresztül terjeszthetik a zenéjüket minden nagy digitális platformon – beleértve a Spotify, Apple Music, Amazon, YouTube Music, Deezer stb. mellett az Instagramot, sőt a kínai Tencentet is. Ez a Soundcloud előfizetéshez képest nem jár plusz költséggel, és a befolyó jogdíjakból a Soundcloud nem von le semmit.

A bejelentésben nem, de a különféle előfizetéseket bemutató oldalon szerepel, hogy a Soundcloud Pro valójában egy kiadvány terjesztését foglalja magában (az nem világos, hogy összesen, vagy évente). Ennek éves díja 63 dollár (17 600 forint), vagy havonta 7 dollár (2000 forint). A Pro Unlimited, ami a Soundcloudra is korlátlan feltöltést enged meg, a terjesztésben sem tartalmaz semmilyen megkötést. Ennek éves díja 99 dollár (27 700 forint), vagy havonta 11 dollár (3000 forint).

Egyéb feltételek is vannak: az használhatja a terjesztési szolgáltatást, aki saját zenét tölt fel, amelynek minden joga az övé (vagyis remixekre, mixekre nem vonatkozik); nagykorú; nincsenek szerzői jogsértés miatti megrovásai a szolgáltatónál; a legutóbbi hónapban legalább 1000 lejátszása volt a zenéjének olyan országokban, ahol a Soundcloud a hallgatóknak előfizetést kínál, illetve reklámokat is tartalmaz (Németország, Franciaország, Hollandia, Nagy-Britannia, Írország, Egyesült Államok, Kanada, Ausztrália, Új-Zéland). A nyílt béta funkció már elérhető, azt ígérik, hogy újabb funkciókkal fog bővülni. A Verge screenshotot is közölt arról, pontosan mit kell kitölteni a más platformokon terjesztett, wav vagy flac formátumban feltöltött zenéknél.

A Soundcloud legutóbbi nagy bejelentése az volt, hogy lehetővé tette – bizonyos feltételek között – a zenék monetizációját, szintén csak a Pro és Pro Unlimited előfizetői számára.Categories: Hírek

Tags:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: