Címlapunkon Rúzsa Magdolna – megjelent a Dal+Szerző tavaszi száma!

Országos ismertség a Megasztárral, saját dalok, több sláger; nagyszínpados turnék kitűnő zenészekkel; elkötelezett, igényes rajongók hada; koncertek az Arénában, tapsvihar, konfettieső. Sokan álmodnak olyan karrierről, mint az övé. Címlapunkon Rúzsa Magdolna.

Aligha volt az elmúlt fél évszázadban opera – s talán más műfajban írt zenemű sem –, melyet olyan nagy izgalommal várt volna a nemzetközi zenei világ, mint Kurtág György Samuel Beckett színművére írt Fin de partie – Scènes et monologues – opera egy felvonásban című művét. Kurtág György Az év komolyzenei műve Artisjus-díjat vehette át februári díjátadónkon.

Két nap, ami csak arról szól, hogyan lehetsz jobb, sikeresebb dalszerző” – definiálta egy mondatban az Artisjus február 18-19-én megrendezett szakmai rendezvényét, a Dalszerző Expót (DEX) Tóth Péter Benjamin, az Artisjus üzleti transzformációs igazgatója: ebben segítségünkre volt több mint negyven program ahol szakmai előadások, workshopok, nyitott stúdió és a dalszerzés folyamatát bemutató programok közül egyaránt választhattunk.

Bánkuti Dani zeneipari polihisztor, aki kiolthatatlan kíváncsisággal kutatja saját és mások fejlődésének lehetőségeit a Magyar Producer Workshop és két oktató jellegű YouTube-csatorna atyjaként, illetve zenészek és zenélni vágyók mentoraként.

Az Ivan & The Parazol elmúlt két éve olyan volt, mint egy hullámvasút: Amerikában koncerteztek és vették fel márciusban megjelenő új lemezüket, leszerződtek egy holland kiadóhoz, miközben kénytelenek nélkülözni egyik alapító tagjukat. Szerintük az elmúlt időszakot a lemez címe – Exotic Post Traumatic – írja körbe a legjobban, az pedig, hogy miként dolgozták fel mindezt, ezen a lemezen hallható lesz.

Te lőtted, én vagyok rajta. Most akkor kié?Jogi esetek rovatunkban a sztárokról készült lesifotók publikálási jogainak néztünk utána. Irodalmi rovatunkban A zöld dzseki olvasható az Artisjus-díjas Takács Zsuzsa A vak remény című kötetéből.

A Dal+Szerző magazin 29. számát olvasd online, vagy kapj fel egy nyomtatott példányt az Artisjus irodájában.


Categories: Hírek

Tags: , ,

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d