Naponta majdnem 40 ezer új dal jelenik meg csak a Spotify-on

Gyakran idézett statisztika volt az elmúlt évben az, hogy a Spotify-ra naponta 20 ezer új dal kerül fel. Ehelyett mostantól ennek a duplájával kell majd illusztrálni azt, hogy milyen elképesztő mennyiségű zene jelenik meg: a Spotify alapítója szerint naponta majdnem 40 ezer új szám kerül fel a platformra. Daniel Ek erről befektetőknek beszélt – írja a Music Business Worldwide. A lap néhány szorzást is elvégzett: ez évi 14,6 millió szám, illetve kevesebb mint három és fél év alatt 50 millió – vagyis annyi, mint kb. most a stream szolgáltatók teljes katalógusa. Háromperces átlagos hosszúságú dalokkal számolva a napi termés több mint 83 napnyi új zene.

Ne felejtsük el azt sem, hogy nem minden új zene kerül fel a stream szolgáltatókhoz; így például Playlist rovatunkban rendszeresen van legalább egy, de inkább több dal, ami csak a YouTube-on (ritkábban a Bandcampen) érhető el.

Daniel Ek még azt is elárulta, hogy kb. 3,9 millió művész dalai vannak fent a platformon (ez 50 milliós katalógussal számolva zenészenként kb. 13 darab dal), és hogy egy év alatt 29%-kal nőtt azoknak a zenészeknek a száma, akiknek legalább 100 ezer hallgatójuk van. Az adatokból azt a következtetést vonta le, hogy a zenék felfedezését segítő eszközök “még soha nem voltak ilyen fontosak a hallgatók és a zenészek számára egyaránt”.Categories: Hírek

Tags:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d