Térképre tesz és segíti a kapcsolatépítést a Bandmap magyar startup

Átfogó, térképes és részletesen kereshető zenei-zeneipari adatbázis: röviden ez lesz a Bandmap app. A debreceni startup által fejlesztett alkalmazásban első körben zenészek és zenekarok, valamint koncerthelyszínek jelennek majd meg, később várható a zeneipar mind szélesebb spektrumának feltérképezése: stúdiók, kiadók, hangszerüzletek, zeneiskolák, booking cégek stb.

A cél kettős: egyrészt a zenei világon belüli kereséseket, kapcsolatfelvételeket támogatja a rendszer. Ha valaki zenekari tagot (vagy akár csak beugrót) keres, akkor rákereshet arra, hogy az adott hangszeren, az adott – nagyon részletesen meghatározható – (al)stílusban ki az a környéken, akinek van szabad kapacitása. Ugyanis ez utóbbit is tudja majd a zenészekről a rendszer, illetve azt, hogy milyen zenekarokban játszik és játszott; a zenészek profiljai amolyan saját kezelésű szakmai önéletrajzok lesznek. A székhely és alstílus szerinti részletes keresés abban is segít, hogy a hasonló műfajban mozgó zenekarok az ország különböző részeiről könnyen egymásra találhassanak, és közös koncertekkel szélesíthessék rajongótáborukat a saját környezetükön túl. A későbbiekben hasonlóan lehet majd sofőrt, roadot, hangtechnikust, fotóst, videóst, sminkest, turnémenedzsert keresni – olvasható a sajtóanyagban.

A közönség számára pedig koncertek, illetve a zenekarokról, zenészekről szóló részletes információk gyűjtőhelye lesz a Bandmap. Lesz lehetőség jegyvásárlásra az appon belül (később merch webshopot is terveznek), illetve nemcsak a kedvenc zenekarok bejelentett koncertjeiről kaphatnak értesítést, hanem arról is, ha kedvenc stílusukban a közelben játszik egy – akár számukra korábban ismeretlen – zenekar.

A Bandmap sajtóanyag úgy fogalmaz, hogy először Magyarországon indul el a zenei világ feltérképezése, de “nem túl távoli célként a környező országokban igyekszünk népszerűsíteni a rendszert”.

Egyelőre a béta tesztelés következik, amire május 4-én éjfélig lehet jelentkezni a honlapon. Az esetleges hibák jelzése mellett az első tesztelők javasolhatnak is változtatásokat, visszajelezhetnek arról, hogy egyes funkciók hogyan lehetnének használhatóbbak. Későbbiekben a felhasználói bázis a már regisztráltak meghívásai alapján bővül majd.

A Bandmap honlapja itt található, a Facebook-profil itt, az Instagram-profil itt van. Az app piacra jutását a Hangfoglaló Program 5 millió forinttal támogatta.Categories: Hírek

Tags: , ,

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: