Nehéz helyzetben lévő zenészeket támogat a Fábián Juli Emlékalapítvány

2017 decemberében, alig 37 évesen hunyt el Fábián Juli, akit generációja legnagyobbjai között tartott számon a közönség és a szakma. Az ezután létrehozott, a nevét viselő alapítvány célja “olyan zenészek támogatása, akik hosszan tartó betegség miatt nem tudnak fellépni-alkotni-dolgozni, így elesnek a pénzkereset lehetőségétől. Az alapítvány másik célja az énekesnő emlékének ápolása” – olvasható a honlapon.

Ebben a szellemben jelent meg az alapítvány első felhívása nehéz sorsú, beteg vagy rossz társadalmi helyzetű, művészetük gyakorlásában akadályozott zenészek számára (teljes szövegét alább közöljük). Június 30-ig lehet jelentkezni támogatásért a honlapon megadott címen; formanyomtatvány nincs, csak a személyes adatokat kérik, a kérelem rövid indoklását és a szükségesnek tartott összeget. A kérelmeket az alapítvány mellett működő tanácsadó testület bírálja el 30 napon belül.

A tanácsadó testület tagjai: Delov Jávor, Palásti Kovács Zoltán “Zoohacker”, Mező Misi és Gyárfás István. Az alapítvány alapítója Lamberger Galina, a kuratórium elnöke Szepesi Mátyás, további tagjai: Sinkó Eszter, Stubián Zoltán. A honlapon olvasható szöveg szerint egyelőre a Fábián Juli-emlékkoncert bevételeiből gazdálkodnak, de fognak újabb adománygyűjtő eseményeket is szervezni. A következő pályázati kiírás szeptemberre várható. Az alapítvány nemcsak támogat, hanem támogatni is lehet, itt található a számlaszámuk.

A kiírás teljes szövege:

Elsősorban a könnyűzene és a jazz területén működő, egészségügyi és/vagy szociális okokból vészhelyzetben, válságban vagy valamilyen átmeneti állapotban lévő, rászoruló zenészek, zenei előadóművészek, oktatók, zeneszerzők, és a zenei produkciókban közreműködő egyéb szakemberek jelentkezését várjuk, akiket szociális és/vagy egészségügyi élethelyzetük, egészség-károsodásuk, vagy korral kapcsolatos problémáik tartósan vagy ideiglenesen akadályoznak művészetük gyakorlásában.

Várjuk azon magánszemélyek jelentkezését, akik a fent leírt helyzetük miatt támogatásra szorulnak, valamint akiknek bármely okból segítségre van szükségük a betegút menedzselésben.

A beérkező kérelmeket az alapítványunk mellett működő tanácsadó testület bírálja el, a határidőt követő 30 napon belül. Szükség esetén felvesszük a kapcsolatot a kérelmezővel, pontosítás céljából.Categories: Hírek

Tags: , , ,

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: