Mentális egészség, éjszakai élet és szexizmus: két napos konferencia az undergroundról

Az Electronic Beats immár többnaposra duzzadt, nem csak (vagy nem szűken) elektronikus zenével foglalkozó fesztivál, és most egy ingyenesen látogatható konferencia is tartozik hozzá The Potential of Budapest Underground címmel, ami szintén főleg, de nem kizárólag az elektronikus zene körül forog.

Szeptember 20-án, pénteken több filmvetítés is lesz, a BP Underground sorozat új darabja előtt a B-Movie című, a berlini undergroundról szóló filmet is bemutatják. Az ezutáni kerekasztal-beszélgetés egyik vendége Dimitiri Hegemann, a legendás, a berlini technoforradalmat elindító Tresor klub alapítója.

Szombaton több panel járja körül a független lemezkiadók helyzetét, lehetőségeit itthon és külföldön. Tanult Tehetetlenség címmel a következő témában lesz beszélgetés: “Dj-k, krízishelyzetek, mentális egészség”. Délután lesznek a nemzetközi panelek. “Hogyan alakítja az elektronikus zenei világ a városi kultúrát?” – ezt a kérdést az említett Hegemann mellett például Lutz Leichsenring, a berlini Clubcommission vezetője válaszolja meg. Leichsenring részt vesz a következő beszélgetésen is, Prága és Bécs “éjszakai polgármesterével”, vagyis az éjszakai élettel kapcsolatos feladatokat összefoglaló tisztségviselőjével együtt. (Arról, hogy miért van szükség egy ilyen posztra, illetve a Clubcommission sokrétű tevékenységéről a Tallinn Music Weekről szóló beszámolónkban lehet hosszabban olvasni.)

A legvégén az éjszakai élet, a szexizmus és a nemek közötti egyenlőség témáját járja körül egy beszélgetés nemzetközi és magyar vendégekkel.

A konferencia a Toldi Moziban lesz, ingyenesen látogatható. A teljes program itt látható, Facebook-esemény itt van.Categories: Hírek

Tags: , ,

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: