Sztárok hangmérnöke, a lelki egészség kutatója és európai rádiós szakember a BuSH-on

A BuSH nyilvánosságra hozott néhány nevet az idei konferenciájáról. A kiemelt szerepet a sajtóközleményben Philippe Weiss kapta: a svájci származású szakember, aki Párizsban működtet stúdiót The Red Room néven, hangmérnökként világsztárokkal dolgozott: Madonna, Kendrick Lamar, Martin Solveig és Alicia Keys is ügyfelei között volt. Ő listening sessiont tart, vagyis a beküldött dalokat elemzi nyilvánosan.

A nemzetközi piacra jutásban közvetlen segítséget nyújthat a bécsi Jeroen Siebens, aki European Radio Plugging néven működtet szolgáltatást, és a magyar zenekarok közül például a Platon Karataev és Belau dalai is az ő közreműködésével jutottak el több európai rádióállomáshoz. Magyar dalokat keres majd snemzetközi kampányokhoz a holland Seppl Kretz, aki Sizzer zenei ügynökség zenei vezetőjeként többek között a Diesel és a Schweppes díjnyertes kampányain dolgozott.

Beszélgetős workshopot tart majd a zenészek lelki egészségének egyik legfontosabb kutatója, Sally Anne Gross. A University of Westminster oktatója volt az egyik szerzője a Can Music Make You Sick című felmérésnek, ami a zenészek lelki egészségét a fókuszba helyező új diskurzus kiindulópontja lett – blogunkon is idéztük több eredményét a témát feldolgozó egyik nagy cikkünkben.

Előadást tart továbbá Geir Luedy, aki két, a nemzetközi piacra is betört norvég énekesnő, Aurora és Sigrid menedzsere; ezzel egy másik fontos, kurrens téma, a nők zeneiparban betöltött szerepe is terítékre kerül majd.

Idén a BuSH november 13. és 15. között lesz, a honlapon lehet már bérletet kapni. A limitált férőhelyes workshopokra itt lehet majd jelentkezni októbertől.Categories: Hírek

Tags:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: