Címlapunkon a Mörk – megjelent az új Dal+Szerző magazin!

A tartalomból:

“Sokszor nem is zenekarként, inkább alkotói közösségként tekintek magunkra.” Címlapunkon a Mörk. Aki figyeli a Junior Artisjus-díjas zenekar munkásságát, valószínűleg már rég feladta, hogy műfaji határok közé szorítsa a zenéjüket. A négytagú formáció valóságos kaméleon, és legalább olyan komolyan énekel a nutelláról, mint a halálról vagy a feltámadásról. És úgy tűnik, ezzel megtalálták a piaci rést.

Idén év végén az egyesület tagjai megválasztják az Artisjus legfőbb döntéshozóit a szerzőkből, jogutódokból és zeneműkiadókból álló teljes tagságból. A rendes Artisjus-választások történetében most először elektronikusan, a Szerzői Információs Rendszeren keresztül is lehet majd szavazni. Az online ügyintézéshez nem regisztrált szerzők a budapesti ügyfélszolgálaton adhatják le voksaikat. Cikkünkben minden megtalálható a választás menetéről egy helyen (GYIK, választási naptár, fogalommagyarázat).

Az őszi lapszámban beszélgetünk még Dobos Dániellel, Rakonczai Viktorral és Szabó Tiborral, bemutatunk izgalmas szerzői jogi eseteket, és statisztikát hozunk a legutóbbi élőzenés nagyfelosztásról. Irodalmi rovatunkban Markó Béla Bocsáss Meg, Ginsberg című művének egy részletét közöljük.

Dal+Szerző magazin 31. számát olvasd online, vagy kapj fel egy nyomtatott példányt az Artisjus irodájában.


Categories: Hírek

Tags: , , ,

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: