Will Simms: Mi az igazi siker a dalszerzői karrierben? | DEX2019 #VIDEO

Mindenki hajt a toplistás dalokra és az ezzel járó elismerésre. Egy sláger azonban a múlt egy különleges pillanatában született, akkor és ott abban a stúdióban, azokkal az emberekkel. Ezért nem lehet elvárni a dalszerzőtől, hogy ugyanazt megismételje. A siker Will Simms szerint számok helyett inkább a karrier fenntarthatóságában nyilvánul meg, abban, hogy azt csinálhatja amit szeret, és újra és újra leülhet alkotni.

A francia születésű, Londonban élő dalszerző-producer az idei DEX-en tartott előadást. A legjobb pillanatokból készítettünk videós összeállítást.

“A dalszerzői karrierben a kitartás és a szakmai-emberi kapcsolatok számítanak.”

Will Simms igazán nagy sikereit a K-pop világában aratta. Olyan, Dél-Koreán kívül is hatalmas, elkötelezett rajongótáborral bíró zenekaroknak írt dalokat, mint a Girls’ Generation, az SNSD és az EXO.

“A dalok struktúrája, a dalszerzés szabályai – ahogyan nyugaton ismerjük őket – mehetnek a levesbe. A koreai kiadók olyan dalokat szeretnének, amilyeneket még nem hallott a világ.

Will Simms szerint mindig szükség lesz nagy tudású zenészekre és az élő hangszerelésre, de a technológia változására érdemes nyitottnak maradni és kipróbálni a különböző hangminta-csomagokat és pluginokat is, mert használatuk felgyorsíthatja a kreatív folyamatot.

“A koreaiak fejlesztettek egy olyan plugint -bár még nem tökéletes-, amely felénekli a begépelt dalszöveget, akár Michael Jackson hangján.”

Ha hasonló programokon szeretnél részt venni, várunk a DEX-re 2020-ban is! Jelezz vissza az eseményre Facebookon és vedd meg a jegyed most early bird kedvezménnyel: http://bit.ly/DEX2020

A Dalszerző Expót az Artisjus szervezi.

Videó: Fegyverneky Sándor
Fotó: Somay Márk



Categories: Dalszerző Expo, Hírek

Tags: , , , ,

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading