Will Simms: Mi az igazi siker a dalszerzői karrierben? | DEX2019 #VIDEO

Mindenki hajt a toplistás dalokra és az ezzel járó elismerésre. Egy sláger azonban a múlt egy különleges pillanatában született, akkor és ott abban a stúdióban, azokkal az emberekkel. Ezért nem lehet elvárni a dalszerzőtől, hogy ugyanazt megismételje. A siker Will Simms szerint számok helyett inkább a karrier fenntarthatóságában nyilvánul meg, abban, hogy azt csinálhatja amit szeret, és újra és újra leülhet alkotni.

A francia születésű, Londonban élő dalszerző-producer az idei DEX-en tartott előadást. A legjobb pillanatokból készítettünk videós összeállítást.

“A dalszerzői karrierben a kitartás és a szakmai-emberi kapcsolatok számítanak.”

Will Simms igazán nagy sikereit a K-pop világában aratta. Olyan, Dél-Koreán kívül is hatalmas, elkötelezett rajongótáborral bíró zenekaroknak írt dalokat, mint a Girls’ Generation, az SNSD és az EXO.

“A dalok struktúrája, a dalszerzés szabályai – ahogyan nyugaton ismerjük őket – mehetnek a levesbe. A koreai kiadók olyan dalokat szeretnének, amilyeneket még nem hallott a világ.

Will Simms szerint mindig szükség lesz nagy tudású zenészekre és az élő hangszerelésre, de a technológia változására érdemes nyitottnak maradni és kipróbálni a különböző hangminta-csomagokat és pluginokat is, mert használatuk felgyorsíthatja a kreatív folyamatot.

“A koreaiak fejlesztettek egy olyan plugint -bár még nem tökéletes-, amely felénekli a begépelt dalszöveget, akár Michael Jackson hangján.”

Ha hasonló programokon szeretnél részt venni, várunk a DEX-re 2020-ban is! Jelezz vissza az eseményre Facebookon és vedd meg a jegyed most early bird kedvezménnyel: http://bit.ly/DEX2020

A Dalszerző Expót az Artisjus szervezi.

Videó: Fegyverneky Sándor
Fotó: Somay MárkCategories: Dalszerző Expo, Hírek

Tags: , , , ,

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: