Mentor-mentorált kapcsolat irányába mozdul a Hangfoglaló előzenekaros pályázata

Az elmúlt öt év tapasztalatai alapján újragondolta a Hangfoglaló Program Kollégiuma az előzenekari támogatások rendszerét. Mint a honlapon olvasható, a cél az, hogy a két zenekar (fő- és elő) ne csak a turné idején működjön együtt, hanem egyfajta mentor-mentorált kapcsolat is kialakuljon közöttük. A cél az, hogy ez a pályázat “a jövőben ne csak koncerttámogatás legyen, hanem a már befutott zenekarok részéről edukációs tevékenység, a szakma, a következő nemzedék iránti elkötelezettség megmutatására lehetőséget adó tevékenység is.”

Ebből kötelezően vállalt feladatként az NKA pályázati kiírásában az jelenik meg, hogy a főzenekar vállalja, hogy minimum fél éven át kommunikációs felületein megismerteti a közönségével a mentorált előzenekart. A további vállalások a közös koncertekre vonatkoznak: legalább hat belépőjegyes, élőzenei koncertet kell tartani, ezeken az előzenekarnak minimum 20-20 perc tiszta játékidőt kell biztosítani; legalább egy közös “nagykoncert” kell, hogy legyen a hat közül (ez minimum 650 fős közönséget jelent), illetve az összesített nézőszámnak el kell érnie a 2000 főt (kivéve a jazznél, ahol 1000 a határ).

Azért, hogy “a csak a pályázat miatt „feléledő”, nem komoly nagyságú és fizetőképes közönséggel bíró zenekarokat távol tartsák az Előzenekari Alprogramtól”, pontosabban megfogalmazták, milyen kritériumoknak kell megfelelniük a főzenekaroknak, illetve az előzenekaroknak is rendszeresen koncertező együttesnek kell lennie (évi legalább 10 fellépéssel, ebből minimum három a Hangfoglaló által támogatott vidéki klubban).

A pályázat leadási határideje január 13., éjfél, a tervek szerint húsz pályázatot támogatnak majd egyenként 2,5 millió forinttal.Categories: Hírek

Tags:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: