Jöhetnek az influenszerek a Spotify-ra

A Stories formátum a Snapchat 2013-as újítása nyomán az összes közösségi oldalon elterjedt, most pedig megérkezett a Spotify-ra is. A TechCrunch írta meg először, hogy egy, a YouTube-ra készített makeup- és divatvideókkal elhíresült, ott 2,3 millió követővel bíró vlogger, Summer Mckeen egyik playlistjén próbálták ki az újítást. A svéd cég hivatalos nyilatkozata szerint rendszeresen folytatnak ilyen teszteket, ezek közül vannak oyanok, amiknek a végén az újítást széles körben bevezetik, mások viszont “a tanulási folyamat részei” – magyarán egyelőre nem tudni, hogy később lesz-e ebből valami.

A Spotify Stories úg néz ki, hogy az adott playlistnél megjelenik egy kör alakú, ismétlődő videórészlet, erre kattintva indul el a rövid, az influenszer által készített videókból és a playlisten szereplő számok részleteiből álló story. A számokat a hallgatók persze rögtön elmenthetik, illetve át is ugorhatják ezeket. Mindez egyelőre csak a mobilos appban működik.

A TechCrunch szerint a Spotify más influenszereket is bevonna a kísérletbe, olyanokat, akiknek elkötelezett rajongótáboruk van és a stream szolgáltatónál is aktívak (Summer Mckeen például régóta oszt meg playlisteket). Bár korábban szóltak erről pletykák, a funkció nem elsősorban arra van, hogy maguk a zenészek beszéljenek itt a saját dalaikról a rajongóiknak. Fontos még az is, hogy a lap információi szerint a Spotify nem tervezi, hogy közösségi funkciókat vezessen be, hanem arra támaszkodna, hogy más platformokon reklámozzák majd a playlisteket a sok követővel bíró influenszerek.

Summer Mckeen egyébként all time besties című playlistjéhez készített ilyet, amin szerepel az Omega Gyöngyhajú lány című dala is, bár ez a storyban nem szólal meg.Categories: Hírek

Tags:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: