Győztek a szerzők: marad a hagyományos jogdíjrendszernél a Discovery Network

Mint arról 2019 végén beszámoltunk, a Discovery Network csatornahálózat olyan szerződésmódosítást akart a zeneszerzőkre kényszeríteni, amelyek szerint azok egyszeri összeg fejében lemondtak volna a későbbi jogdíjakról. A szerzők arról is beszámoltak, hogy megfenyegették őket: ha nem fogadják el az új feltételeket, akkor kikerülnek a már elkészült zenéik is a hálózat műsoraiból. A tervezett módosítás – ami ráadásul nagyon rossz precedenst teremtett volna – ellen komoly kampányt indítottak a szerzők.

Az összefogás elérte a célját: a Production Music Association jelentette be, hogy a hálózat visszakozott, és marad minden a régiben. A PMA közleménye a Discovery globális zenei vezetőjének, Shawn White-nak köszönte meg a döntést.

A szerzők tiltakozását összefogó Your Music, Your Future közleményében a több mint 11 ezer szerző összefogásának, a közösségi médiában nagy hatást elért fellépésének tulajdonítja a Discovery meghátrálását. A YMYF azt írja, hogy nem fejezi be a tevékenységét, a jövőben a küldetése az lesz, hogy tájékoztassa a szerzőket a jogaikról és lehetőségeikről.Categories: Hírek

Tags:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: