VÁLTOZÁS! Már most, a kifizetés előtt ellenőrizhetők a rádiós és televíziós játszási adatok a SZIR-ben

Jó hír a szerzőknek: idén először már a májusi jogdíjkifizetés (“nagyfelosztás”) előtt közzétesszük, hogy milyen belföldi rádiós és televíziós játszások után számíthatnak jogdíjra a magyar szerzők. A játszási adatok minél korábbi publikálásával az a célunk, hogy a szerzők segítségével még időben észleljük a hiányosságokat, és még a jogdíjkifizetés előtt az adatok pótlását kérhessünk a rádióktól és a televízióktól. Önnek most lehetősége van arra, hogy – legkésőbb február 17-ig (!) – ellenőrizze, minden elhangzási adata rendben van-e.

Pontosan milyen adatokat teszünk most közé?

Időszak: a 2019. január 1. és szeptember 30. közötti elhangzásokat, tehát az első három negyedév játszási adatait. Ha volt korábbi felosztásból kimaradt elhangzása, amit TV/rádió pótolt, azt is megtalálja itt. A 2019. szeptember 1. és december 31. közötti adatok még feldolgozás alatt vannak, ezért azokat már csak a kifizetés napján (májusban) fogjuk betölteni a Szerzői Információs Rendszerben (SZIR).                 

Csatornák: A következő csatornák küldtek megfelelő minőségű és mennyiségű adatszolgáltatást legalább 1 negyedév tekintetében. 

Rádiók

100,4 Rádió1Duna-World Rádió;Körmend FMRádió M
90,6 Rádió1Érd Fm 101,3Lakihegy RádióRádió Most Kaposvár
97,7 Rádió 1FM 95- Rádió 1 DebrecenManna FMRádió Som
Aktív Rádió 93,8Forrás RádióMéz RádióRádió Szentendre
Amedeus RádióFriss FMNemzetiségi Rádió MR4Retro FM (Országos)
Bartók RádióGong FM Part FmSárvár Rádió
Best FM NyíregyházaJazzy RádióPetőfi RádióSláger Fm
Best FM RádióKarc FMRádió 1Trend FM
Cegléd RádióKlasszik RádióRádió 1 Sopron 94,1 Trio Rádió
Csillagpont RádióKlubrádió BudapestRádió 7Vörösmarty Rádió
Dabas RádióKorona FM 100Rádió 88
Dankó RádióKossuth RádióRádió Antritt

Televíziók

ATVHír TVMozi+Sorozat+
AMCHit Music Channel        MoziverzumSpektrum 
ATV SpiritHumor TvMTV HungarySpektrum Home
Comedy CentralIzaura TVMusic ChannelSpiler 1 Tv
Comedy Central Family Jocky TvMuzsika TVSpiler 2 Tv
Cool tvKiwi TvOzone TvSport1
Duna TvLichi TVPaprika TvSport2
Duna WorldLife TvPrime TvStory4
F+M1RTL GoldSuper Tv2
FEM3M2RTL KlubTV2
Film CaféM3RTL Spike TV4
Film4M4RTL+Zenebutik TV
FilmmániaM5RTL2
Galaxy4MinimaxSláger TV

Hol érhetők el a játszási adatok?

A Szerzői Információs Rendszerben (SZIR), az Elhangzások menüpontban. 

Az “Elhangzások” oldalon a “Jogdíjfelosztásra vár” gombra kell kattintani, majd a kereső mezők segítségével kiválasztani a felhasználás típusát (rádió vagy televízió), a csatornát és a negyedévet. A részletes keresés segítségével még tovább szűrhető az eredménylista műkód, műcím vagy a műsor címe alapján. 

Miután megnyomtuk a keresés gombot, a táblázatba betöltődnek az adatok. Ha a mű címe és a felhasználás típusa (RÁDIÓ, TELEVÍZIÓ) előtt látható kis nyilakra kattintunk, megjelennek a mű részletes elhangzási adatai. Nagyon fontos, hogy minden szerző csak a saját, Artisjushoz regisztrált (műbejelentés) műveinek adatait éri el a rendszerben.

Hogyan lehet jelezni a hiányosságokat?

Kizárólag az online rendszeren belül. Mielőtt bármilyen hiányosságot jelez felénk, kérjük, hogy lépjen át a Művek oldalra, és ellenőrizze a műlistájában, hogy az adott zeneművet korábban már megfelelően regisztrálta-e az Artisjushoz. 

A rádiós -és televíziós adatok részletezése alatt található egy “ADATHIÁNY BEJELENTÉS” feliratú gomb. Erre a gombra kattintva megjelenik egy online kitöltő felület, amin a hiányzó elhangzások adatait tudja jelezni felénk.  

Meddig lesznek elérhetők az adatok?

2020. február 17-ig. Márciusban lezárjuk a rádiós és televíziós adatszolgáltatások feldolgozását, és megkezdjük a jogdíjfelosztás előkészítését, ezért február 17-e után a hiányosságok bejelentésére már nem tudunk lehetőséget biztosítani. A 2020-as játszási adatokat 2021 januárjában fogjuk közzétenni, szintén az online rendszerünkben. 


Videón is megmutatjuk az online felület használatát:Categories: Artisjus

Tags: , , , , , ,

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: