Címlapunkon Hrutka Róbert – megjelent az új Dal+Szerző magazin!

A tartalomból:

Címlapunkon az új albummal jelentkező Hrutka Róbert. Vannak lemezek, amikhez inkább a fotel, másokhoz viszont egy magányos séta illik. Ez utóbbiak közé tartozik az új, Hontalan című album is. Az Artisjus-díjas szerző-gitárossal beszélgettünk.

2020. március 2-án és 3-án harmadszorra rendezi meg az Artisjus a DEX Dalszerző Expót. Az Európában egyedülálló szakmai rendezvény mind a kezdő, mind a már tapasztalt szerzők számára kínál gyakorlati tudást, tanácsokat és karrierépítési lehetőségeket. Idén először egy fókusztémája is lesz a DEX-nek: a BLEND program körüljárja a film és a zene sokrétű kapcsolatát. Szó lesz többek között az iparágak közti kommunikációról, a filmipar igényeiről, a zenei supervisorok szerepéről, a filmzeneszerzés fogásairól. Speed meetingek is segítik azt, hogy a két iparág különböző képviselői, szerzők, zenészek, menedzserek, producerek megismerhessék egymást.

Egyre több zenekar kezd karriert építeni a külföldi piacokon, ami érthető, mert a hazai lehetőségek behatároltak, a zene viszont tényleg nemzetközi, a világon mindenki érti. Mégis egyelőre kevesen tudnak az építkezésen túl tartós sikert elérni. Ilyen üdítő kivétel a Firkin. A siker titkáról Péter János beszélt nekünk.

Sok cikket írtunk már arról, hogy a lelki egészség témaköre hogyan került előtérbe a zeneiparban. Az úttörő kutatás, ami helyenként egészen megrázó adatokkal mutatott rá a probléma nagyságára 2016-ban jelent meg “Can Music Make You Sick?” címmel. A tanulmány egyik szerzőjével, Sally Anna Gross-szal beszélgettünk az őszi Budapest Showcase Hubos előadása után.

Az új lapszámban körüljárjuk a slágerlisták problematikáját, és elemezzük a közös jogkezelők nemzetközi szervezetének (CISAC) globális adatokat összefoglaló jelentését.

A Dal+Szerző magazin 32. számát olvasd online, vagy kapj fel egy nyomtatott példányt az Artisjus irodájában.


Categories: Hírek

Tags: , , ,

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: