Távoktatási és egészségügyi jogdíjkedvezménnyel segít az Artisjus

A koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzet az egészségügyet és az oktatásügyet is komoly kihívás elé állítja – ezen kíván enyhíteni az Artisjus most bevezetett új megoldása.

Az egészségügyi zenefelhasználást segítő, az Artisjus Vezetősége által elfogadott új intézkedés szerint a központi költségvetés, illetve az Egészségbiztosítási Alap terhére finanszírozott egészségügyi szolgáltatásokat nyújtó egészségügyi intézmények és egészségügyi szolgáltatók helyiségeikben folytatott gépzenefelhasználás fejében jogdíjat nem érvényesít.

Az oktatás terén új fejlemény, hogy a jelentősebb VOD (video on-demand) szolgáltatók a csatornák műsorszolgáltatóinak és az abban foglalt műsorok gyártóinak hozzájárulásával a veszélyhelyzet idejére ingyenesen bővítenék csatornakínálatukat olyan műsorokkal (csatornákkal), amelyek kizárólag az otthoni iskolai oktatás támogatását szolgálják. Az Artisjus az új tanítási rend támogatása érdekében, annak hatálya alatt az ilyen műsor/csatornabővítésekre nem érvényesít a felhasználás fejében jogdíjat, ha az így hozzáférhetővé tett audiovizuális tartalmak kizárólag az otthoni iskolai oktatás támogatását szolgálják.

Az intézkedések a járványügyi veszélyhelyzet alatt alkalmazhatóak.Categories: Artisjus, Hírek

Tags:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: