Tippek a tudatos karrierépítéshez | smartisjus #1

Új rovatunkban rendszeresen közzéteszünk olyan régi és új DEX-előadásokat és cikkeket, amelyek akár karantén idején, otthon is segíthetnek fejleszteni a szövegírói, zeneszerzői készségeket, vagy a zenei karrierépítést. Aki lemaradt a Dalszerző Expóról, most több előadást is bepótolhat online. Aki ott volt, ismétlésként újranézheti kedvenc programjait. Hetente nagyjából 1 órában fejlesztheted magad, ha “beiratkozol” a Smartisjus óráira.

„Smartisjus” cikksorozatunk első számában a zenei karrier tudatos építésével foglalkozó cikkeinkből válogattunk. Ha eddig még nem tetted, iratkozz fel a blogra és kapj értesítést emailben.

  • Mai témánk: Így építsd zenekarodat és dalszerzői karriered – Tippek (nem csak) karantén idejére
  • Ennyi időt szánj rá: 35 perc

DEX archív | Hegyi György: A zenekar mint iparművészeti vállalat | DEX2019 #VIDEO

Hogyan – és főleg miért – alkalmazzuk a vállalati világ hasznos megoldásait egy zenekarban? 

Hegyi György a tudatos karrierépítésről tartott előadást a DEX-en.

Digitális marketing: ötletek a bezártság idejére

Elhalasztani vagy sem – mi legyen a tervezett megjelenésekkel? Milyen posztokkal érdemes előrukkolni? Mi a jó stratégia a (kiadó)független zenészeknek? Milyen playlistek a nyerők most? 

A francia Believe Digital  “Creative Marketing Playbook” kiadványa  kifejezetten a bezártság idejére ad remek tippeket, most ezekből válogattunk. 

Szerzőként előnye, hogy sok műfajban otthonos, előadóként majdnem a karrierjébe került

Milyen utat lehet bejárni, ha valaki berobban a tengerentúlon “A Nagy Slágerrel”, de közben dalszerzői ambícióról sem hajlandó lemondani? “Nem tűnik úgy, hogy a mi rólad szóló víziónk megegyezik azzal, amit te gondolsz magadról.” Tanulságos történet Kanadából.

A kanadai Kieszában sokan a pop új reménységét látták. A nagy kiadók közül többen is megkeresték, végül az Islandnél kötött ki, de a különböző művészeti víziók miatt meghiúsult az együttműködés. 

PEZ cukorka adagolóként kell megjelentetni az újabb és újabb dalokat

Inkább hagyományos albummal, vagy inkább minél több single-lel érdemes kijönni manapság?

A hagyományos albumciklus ritmusát követve gyakran előfordult, hogy mire megjelent egy hanghordozó, addigra a zenekar már túl is lépett rajta akár zeneileg, akár érzelmileg. Cikkünk arról, hogy sokban hasonlít a popipar mai működése az albumkorszak előttire, visszatértünk az ötvenes és hatvanas évek világához.

Leiratkozás: Az email alján az “Unsubscribe” feliratra kattintással.

További Smartisjus cikkeinkért kattints ide.Categories: smartisjus

Tags: , , , , ,

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: