A zene csak a 4. a tévé, a filmek és a közösségi oldalak után, mégis többen fizetnek érte

Tanulságos felmérést készített a Nielsen piackutató, március közepétől végéig az Egyesült Államokban. A megkérdezettek a szórakozási szokásaikról számoltak be akkor, amikor éppen megkezdődött az ország több szektorának leállása, a korlátozások bevezetése. A járvány idején választott szórakozási formák sorrendjében a a zene csak a negyedik helyre került a tévé, a filmek és a közösségi oldalak után. Ez a helyezés független volt attól, hogy milyen motiváció volt a szórakozás keresése mögött, vagyis hogy a válaszadó valami olyasmit keresett, ami felvidítja, vagy ami segít kilépni a valóságból, vagy ami leköti a gyerekeit.

Jó hír ugyanakkor, hogy a megkérdezettek majdnem negyede legalább egy új szolgáltatásra előfizetett a felmérés által vizsgált hetekben; 81%-uk videó platformra; 38%-uk zenei platformra; 14%-uk videojátékosra. Mint arról már többször írtunk, a bevételek szempontjából ez egy jóval fontosabb és bíztatóbb adat, mint a streamelt zene mennyiségének csökkenése. (A frissebb adatok egyébként ennek a trendnek a megfordulását mutatják.)

Ugyan a megkérdezettek túlnyomó többsége (87%) azt mondta, hogy ugyanazokat a zenéket hallgatja, amiket egyébként is szokott, több mint a felük (55%) ehhez azt is hozzá tette, hogy ezen belül inkább a régebbi kedvenceit választja, vagyis azt, ami ismerősségével megnyugvást nyújt.

Aki kevesebbet hallgat zenét, az elsősorban azért teszi ezt, mert nem utazik a munkahelye és az otthona között, ami jellemzően zenével töltött idő volt. Ugyanakkor az otthonokban továbbra is az okostelefon maradt a zenehallgatás fő eszköze: 78% mondta azt, hogy telefonját használja erre a legtöbbet. Emelkedett azért más eszközök aránya is: 46% laptopon (is) hallgat zenét, 33% okoshangszóról, 30% asztali gépen, 26% tableten, 35% okostévén.

Forrás: Nielsen


Categories: Hírek

Tags:

1 reply

Trackbacks

  1. Negyedik szórakozási forma a zene, de az amerikaiak hajlandóak érte fizetni - Manna FM

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading