Így mutasd meg a zenéd másoknak! | smartisjus #9

Rovatunkban rendszeresen közzéteszünk olyan régi és új DEX-előadásokat és cikkeket, amelyek akár karantén idején, otthon is segíthetnek fejleszteni a szövegírói, zeneszerzői készségeket, vagy a zenei karrierépítést. Hetente nagyjából egy órában fejlesztheted magad, ha “beiratkozol” a Smartisjus óráira.

Cikksorozatunk kilencedik számában azt járjuk körül, hogyan viheti előre a kapcsolatépítés a zenei karriered. Hogyan érdemes megközelíteni a zeneipar különböző szereplőit? Mekkora hatása lehet egy jól megírt emailnek? Ha eddig még nem tetted, iratkozz fel a blogra és kapj értesítést emailben.

  • Mai témánk: Így mutasd meg a zenéd másoknak!  – kapcsolatépítési tippek nem csak karantén idejére
  • Ennyi időt szánj rá: 20 perc

PREMIER | Dina Mystris – Hogyan vedd fel a kapcsolatot a zeneipari szereplőkkel? | DEX 2019

Hogyan mutasd meg a zenédet a zeneipar szereplőinek? Hogyan írj meg jól egy emailt? Mire kíváncsi egy menedzser, egy promóter, egy music supervisor és egy kiadói A&R-os, amikor megkeresed a produkcióddal? 

Dina Mystris zenei menedzser és ügyvéd olyan nagy kiadókkal dolgozott, mint az EMI vagy a londoni Universal, irányította a Refune Music Groupot és saját, Open Source Music nevű menedzsmentcégét is. A 2019-es DEX-en saját és kollégái tapasztalatai alapján megosztotta velünk, hogyan érdemes ismeretlenül megszólítani a zeneipar nagyágyúit.

A videó jelenleg csak angol nyelven érhető el. A könnyebb megértést segítheti az automatikus feliratozás bekapcsolása.

Otthoni felvételben jártas zenészeket vár a nemzetközi adatbázis, ami összeköti őket a szerzőkkel

A te hálószobád is stúdióvá alakult az évek során? Szeretnél új munkákhoz jutni, amíg áll az élőzeneipar? 

A Remote Recording Directory kifejezetten a jelenlegi helyzetre adott válaszként jött létre. Cikkünkben több olyan zenei adatbázist is bemutatunk, amely segít összekötni a szerzőket, zenészeket, stúdiószakembereket, hogy amíg a nagy stúdiók zárva tartanak, az otthoni stúdiókban folytatódjon a munka. 

A kapcsolatépítés legfontosabb szabályai 

Melyik kapcsolatok karriered szempontjából a legértékesebbek? Miért fontos, hogy a szakmai kapcsolataid is tartalmasak legyenek, és mindig önmagad add? Milyen praktikák segítik a “small talkot” egy zenei eseményen, konferencián?

Cikkünkben a zeneipari networking témájában több könyvet is író Dan Kimpel mondja el az alapszabályokat.

Az egyik legsikeresebb dalszerző nem vitte túlzásba a kapcsolatépítést

Csak sodródott az eseményekkel. Hogyan lett belőle mégis 4 Grammy-díjas dalszerző, aki Rihannával, Bruno Marssal és Justin Timberlake-kel dolgozik együtt?

Cikkünkben végigvesszük James Fauntleroy kalandos történetét, akinek -ha nem is tudatosan- mégis csak volt egy praktikája: kezdőként minden lehetőségre igent mondott.

Leiratkozás: Az email alján az “Unsubscribe” feliratra kattintással.

További Smartisjus cikkeinkért kattints ide.Categories: smartisjus

Tags: , , , ,

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: