850 milliós kulturális pályázatot írt ki a Magyar Művészeti Akadémia

Két pályázatot írt ki a koronavírus-járvány következményeinek enyhítésére a Magyar Művészeti Akadémia (MMA), összesen 850 millió forintos keretösszeggel. A vissza nem térítendő támogatás két részre oszlik: összesen 400 millió forintra pályázhatnak egyéni vállalkozók és adószámos magánszemélyek; 450 millióra gazdálkodó szervezetek. Mindkét esetben feltétel, hogy a fő tevékenység művészeti legyen, és a pályázó cég vagy magánszemély 2019-es összbevételének “legalább 60%-át elérte a kulturális vagy az MMA Alapszabályában nevesített művészeti tevékenységből származó bevétel.”

A vissza nem térítendő működési támogatás többek között személyi jellegű kiadásokra (bér, honorárium, megbízási díj), ingatlan és egyéb eszközök üzemeltetésére, kommunikációra, PR-ra, utazásra, adminisztrációra stb. költhető. A kiírások részletesen felsorolják a támogatható tevékenységeket, szerepelnek köztük a művészeti és kulturális tevékenységek, az előadásokat befogadó helyszínek működtetése, illetve a kiadói, forgalmazói stb. tevékenység.

Az egyéni vállalkozók, magánszemélyek legfeljebb 300-500 ezer forint közötti támogatást kaphatnak; gazdálkodó szervezeteknél a támogatás felső határa az előző évi bevétel alapján vagy 800 ezer, vagy 1,5 millió forint.

Az MMA figyelmeztet arra, hogy más és más határidők vonatkoznak a budapesti és Pest megyei vállalkozókra, szervezetekre, illetve ezen kívüliekre; a keretösszegek is így vannak lebontva:

  • a budapesti, Pest megyei egyéni vállalkozók, magánszemélyek pályázatának keretösszege: 135 millió, a gazdálkodó szervezeteké 150 millió, a határidő mindkét esetben augusztus 14.
  • más székhellyel, lakcímmel rendelkező egyéni vállalkozók, személyek pályázatának keretösszege: 265 millió, gazdálkodó szervezeteké 300 millió, a határidő mindkét esetben augusztus 31. (Utóbbi pályázatokat augusztus 17-től lehet benyújtani.)Categories: Hírek

Tags: ,

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d