ÚJDONSÁG! A SZIR-ben listáztuk a műveidhez kapcsolódó filmeket és hanghordozókat

Októberben új funkcióval bővítettük a Szerzői Információs Rendszert: személyre szabottan, könnyen áttekinthető felületen ellenőrizheted, hogy a műveidet eddig milyen filmekben használták fel és milyen hanghordozókon jelentek meg.

Még nincs SZIR-regisztrációd online Artisjus-ügyintézéshez? Így pótolhatod.

Miért hasznos számodra az új funkció?

  • Filmes elhangzások és bejelentésük nyomonkövetése: egyszerűen ellenőrizheted, hogy az Artisjushoz mely műveid mely filmes felhasználásairól érkezett már be adatszolgáltatás, azaz ún. zenefelállítás.  Ezt a film gyártója adja le az Artisjusnak, részletesen tartalmazza a filmben elhangzó zeneművek címét, szerzőségi adatait és időtartamát. A jogdíjak kifizetéséhez is kulcsfontosságú: a filmzenei jogdíjak felosztása a zenefelállítás alapján történik. Ha az új oldalon megtalálod a filmcímet, az azt jelenti, hogy megkaptuk a zenefelállítást a gyártótól.
  • Hanghordozók és bejelentésük nyomonkövetése: azt is könnyen áttekintheted, hogy a kiadók adatszolgáltatásai alapján az Artisjus nyilvántartása szerint mely hanghordozókon jelentek meg eddig a műveid. A hangfelvétel-kiadóktól megkapjuk az albumok tracklistáját, így válik lehetővé a befizetett szerzői jogdíjak felosztása. Ha az oldalon megtalálod a hanghordozót a listában, ez azt is jelenti, hogy megkaptuk a tracklistát a kiadótól.

Hol találod meg a SZIR-ben?

Miután beléptél saját felhasználói oldaladra, a Művek menüpont alatt válaszd a “Filmek, hanghordozók” oldalt.

Milyen adatokat találsz meg itt egy helyen?

Ezen az oldalon találod azon filmek és hanghordozók listáját, amelyek(b)en (a kiadótól vagy filmgyártótól beérkezett adatok alapján) elhangzottak a műveid. Felül le tudod szűrni a listát az alapján, hogy “filmek” vagy “hanghordozók” között szeretnél-e inkább keresni. Emellett a film/hanghordozó címe alapján is tudsz böngészni a listában.

A lista első oszlopában látható a típus (film vagy hanghordozó), az utolsóban pedig a “MEGNÉZEM” gomb. Ez utóbbira kattintva jelennek meg a film vagy hanghordozó adatai: az alapadatok (pl. kiadás dátuma), a kapcsolódó címek és a felhasznált művek listája.Categories: Hírek

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: