Az amerikai élőzenei ipar segítene 100 millió ember beoltásában

Nyílt levelet írt Joe Bidennek az amerikai élőzenei iparág nagy része. Olyan óriáscégek, mint a Live Nation és az AEG, valamint számos szakmai szervezet ajánlotta fel a segítségét az elnök által meghirdetett programban, hogy 100 nap alatt 100 millió amerikait oltsanak be a koronavírus ellen.

“A rendelkezésünkre álló eszközök felbecsülhetetlen segítséget tudnának nyújtani az oltások terjesztésében” – írják. Az amúgy is már majdnem egy éve leállt szektor akár azonnal meg tudná kezdeni az együttműködést a szövetségi és az állami hatóságokkal. A nyílt levél számos okot sorol fel, hogy miért ideális az élőzenei iparág arra, hogy segítsen az oltások terjesztésében és beadásában.

  • Az élőzenei helyszínek nagy- és kisvároskban és vidéken is megtalálhatók országszerte, jellemzően közel a fontos közlekedési útvonalakhoz, jó parkolási lehetőségekkel.
  • Jól bevilágított és standard, üres hűtőberendezésekkel teli helyszínekről van szó.
  • Az élőzenei iparág lényegét amúgy is az adja, hogy nagy mennyiségű ember mozgását koordinálja, gyorsan és biztonságosan.
  • Az előzetes kiküldött behívókra, sávos időzített beengedésre is rendelkezésre áll az infrastruktúra és a szaktudás.
  • Az iparágon belül több ezer cég olyan működik, amely képes oltóhelyeket építeni.

A Billboard egy cikkben a nyílt levél születésének körülményeiről is írt. Az egyik ötletgazda, Wayne Forte (Entourage Talent, National Independent Talent Organization) azt mondta a lapnak, hogy már a járvány első napjaiban is arra számított, hogy mozgósítják majd az eredeti szakmájának gyakorlásától elesett iparágat, például tesztelőállomásoknak lehetetet volna használni a helyszíneket – és őt és másokat is meglepte, hogy a kormány semmilyen érdeklődést nem mutatott az együttműködés iránt. (Bár egyedi esetek voltak például a parkolók használatára.)

Az oltási program beindításának nehézségeit, különféle koordinációs problémáit látva már úgy érezte, hogy kezdeményeznie kell, az ötlet mögé nagyon gyorsan beálltak a cégek, szervezetek. Már csak azért is, mert az szervezési problémák miatt a várható újraindulás dátuma is egyre későbbre és későbbre csúszik. A nyílt levél jó eszköznek tűnt arra, hogy az erről szóló beszélgetés beinduljon, de szükség lesz arra is, hogy az egyes iparági szereplők felvegyék a kapcsolatot a területükön működő egészségügyi hatóságokkal, önkormányzatokkal stb.Categories: Hírek

Tags:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: