Átfogó oldalt indított a dalszerzőknek a Spotify

A Spotify-t – illetve általában a stream szolgáltatókat – rengeteg támadás éri a szerzők részéről, de láthatóan igyekeznek kínálni is nekik valamit (ami a kritikusok rutinszerű válasza szerint csak porhintés, amivel megpróbálják elfedni a jogdíjak botrányos mértékét). Ezeket a fejlesztéseket fogja össze a most elindult Noteable oldal.

Elérhetők innen a Spotify For Artists oldalak, illetve a zeneműkiadóknak adatokat szolgáltató Spotify Publishing Analytics oldal (ez egyelőre béta verzióban működik, de meg lehet adni az elérhetőségeket, hogy értesítsenek a hírekről), illetve a szerzőket, producereket, session zenészeket közvetítő Soundbetter (erről bővebben itt írtunk).

A dalszerzők a nemrég bevezetett, róluk szóló oldalakon mutathatják be a munkáikat, amikhez Written By… címmel playlist is készült. Ez is béta verzióban működik egyelőre, itt lehet jelentkezni.

A Noteable közöl majd a szerzők, producerek számára releváns híreket, és havi hírlevelet is indítanak The Beat Drop címmel, amiben többek között érdekes (egyelőre online) eseményekre is felhívják a figyelmet.

Több videósorozat is indult. A Songwriter Saturday keretében befutott szerzők beszélnek a munkájukról, a Game Plan videói pedig alapvető információkat tartalmaznak például a playlistekre felkerülésről vagy arról, hogyan számolja ki a jogdíjakat a Spotify. Később kifejezetten a kezdő szerzőknek, producereknek is szólnak majd videósorozatok; az egyikben a karrierjüket tekintik át elismert alkotók (külön figyelve a kezdetekre), a másik Song Start címmel bevezető jellegű videókat kínál majd.

Közösségi oldalaik a Noteable indulásáról szóló poszt szerint arra is szolgálnak, hogy a szerzők közötti együttműködéseket elősegítsék. A Twitteren egyelőre csak a híreiket közlik, de az Instagramon elindult például egy sorozat Writers Pad címmel, amiben szerzők azt mutatják be rövid videókon, hogy milyen eszközökkel dolgoznak.Categories: Hírek

Tags:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: