Március 8. nemcsak a nemzetközi nőnap, hanem a női dalszerzők napja is lesz

Március 8-án tartják az első Female Songwriters Dayt. A svéd kezdeményezésre létrejött, nemzetközi esemény a honlapon regisztrálók számára ingyenes lesz. A célt, hogy a női és nem-bináris alkotók láthatóbbá legyenek, és nemcsak a reprezentáció, hanem az anyagiak terén is közeledjen a nemi egyenlőséghez a zeneipar, több módon próbálják elősegíteni.

Egyrészt szemináriumokat tartanak olyan témákban, mint a keverés és maszterelés, énekproducerelés, topline írás, kapcsolatépítés, kreatív vállalkozások, a dalszövegírás költői eszközei. Az ügynek komoly előadókat nyertek meg, akik számos díjjal, sok milliós példányszámban elkelt dalokkal, lemezekkel büszkélkedhetnek. Az egyik kiemelt előadó például Sammy Jay Powell (SJae), aki olyanokkal dolgozott producerként, mint Rod Stewart, The Roots, Raphael Saadiq és mások.

Emellett speed dating segíti a női szerzők egymásra találását, valamint egy Facebook csoport illetve a #femalesongwritersday hashtag. Az ezek segítségével szervezett dalíró sessionökhöz segítséget is nyújtanak, és az egy héten belül beküldött dalokra nemzetközi zsűri küld majd visszajelzést, és egy online listening party keretében is megszólalhatnak.Categories: Hírek

Tags: ,

2 replies

  1. Hova kell a dalt küldeni.?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d