DEX 2021 – nem marad el, átalakul

A DEX 2021-ben

Nem marad el, csak átalakul: az idei DEX Songwriting Expo egy nap online és egy nap személyes eseményre válik szét. A járványügyi adatokat is figyelembe véve idén a DEX így tud a lehető legbiztonságosabb lenni mindenki számára.

Az első nap programjait május 27-én kizárólag online tartjuk meg, míg szeptember 16-án személyesen várjuk a dalszerzés kreatív és üzleti oldala iránt érdeklődőket a The Studios -ban. Az online eseményen a jegyvásárlók exkluzív workshopokon vehetnek részt, a többi érdeklődő ingyenesen belenézhet a szélesebb közönségnek szóló előadásokba.

DEX Online: a program

A DEX Online előadásain és workshopjain a gyakorlatba átültethető technikáikat és naprakész ismereteiket osztják meg nemzetközileg is elismert hazai alkotók és iparági szakértők.

A DEX történetében először lesz szó részletesen a topline fogalmáról: Kozma Kata Artisjus-díjas dalszerző-producer segít definiálni a topliner szerepét és funkcióját.  A workshopján egy konkrét dal melódiarészének megírása közben avat be saját metódusaiba – felhasználva a résztvevők topline ötleteit is.

Jónás Vera Fonogram- és Artisjus-díjas énekes-dalszerző, Dalt írni mindenki tud című workshopja a dalszerzés holisztikusan körbejárt folyamata konkrét példákkal és gyakorlatokkal. A workshop célja, hogy a dalszerzésre egy jóval hétköznapibb tevékenységként tekintsenek a résztvevők, és olyan technikákat sajátítsanak el, amelyek a kreatív folyamatot a mindennapok részévé teszik.

Hujber Szabolcs Artisjus-díjas dalszövegíró workshopján gyakorlati példákkal nyújt betekintést az alkalmazott dalszövegírás folyamatába.

Az inspiráció mítoszáról igyekszik lerántani a leplet Fodor Máriusz és Kamau Makumi előadása. Híres zenetörténeti pillanatokon keresztül mutatják be az egyes zeneszerzők inspirációs forrásait, múzsáit, problémáit és megoldásait.

Bodrogi Bozán András tavalyi nagy sikerű előadása után idei Pimp my profile workshopja átfogó képet ad a tudatosabb és hatékonyabb online jelenléthez és a bevételi források kiépítéséhez.

A listening session során az előzetesen jelentkezők közvetlen szakmai visszajelzést kaphatnak szerzeményükre, miközben egymás munkáival is megismerkedhetnek. A DEX Online során Csorba Lóránt Lóci Fonogram-díjas zeneszerző-előadó, a Nagy-Szín-Padot 2017-ben megnyerő Lóci játszik frontembere ad majd szakmai visszajelzést, tanácsot a jelentkezőknek.

Idén is fontos téma a dalszerzők zeneipari támogatása. Keynote előadások, prezentációk segítenek eligazodni a szerzői jogok, a zeneműkiadás, a sync-licensing és a zenei menedzsment témáiban hazai szakemberek tolmácsolásában.

Az online esemény részletes programja itt érhető el.

Jegyek

A meghosszabbított „early bird” akció keretében augusztus 15-ig kedvezményes, 7.990 Ft-os áron válthatják meg az érdeklődők a kétnapos bérleteket. Az eddig megváltott jegyek egyaránt érvényesek a DEX Online teljes programjára, valamint a szeptember 16-i eseményre is. Az online workshopokon történő részvételéhez szükséges linket e-mailben fogják megkapni azok, akik jeggyel rendelkeznek.

A jegyvásárlással, részvétellel kapcsolatos információk a DEX honlapján elérhetők. A DEX Songwriting Expót az Artisjus szervezi.Categories: Dalszerző Expo, Hírek

Tags:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: