Hatalmas az igény az élőzenére: jobban fogynak az elővételes jegyek, mint korábban bármikor

A Live Nation legutóbbi negyedéves beszámolója szerint az élőzenei óriáscég az egy évvel ezelőtti eredményhez képest 79%-os bevételkiesést szenvedett el. Az igazán fontos azonban nem ez, hanem az, hogy a cég nagyon komoly érdeklődést tapasztal a rajongók részéről az élőzene most már hamarosan megérkező visszatérése iránt.

A Live Nation vezetője, Michael Rapino szerint “a rajongók gyorsabban vásárolják fel az elővételes jegyeket, mint korábban bármikor”. A Rolling Stone információi szerint a szóban forgó koncertek jó része 2022-re várható – bár már idén nyáron is lesznek fellépések a Live Nation szervezésében, de egy nagyobb turné megszervezéséhez szükséges idő miatt az arénákba nagyrészt jövőre hirdetnek meg időpontokat. Viszont erre az évre már most kétszer annyi turnéfellépést kötöttek le, mint amennyi 2019-ben volt.

Rapino szerint ezekre a 2022-es dátumokra a szponzori elkötelezettségek is “kétszámjegyű növekedést” mutatnak a járvány előtti, 2019-es, 2020-as hasonló időszakhoz képest. A cégvezető a jövő évre vonatkozó elvásárát így jellemezte: “non-stop 2022”; aztán 2023-tól jönnek a “viharos húszas évek” (a sokat emlegetett, az 1920-as évek mintájára elgondolt roaring twenties).Categories: Hírek

Tags: ,

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d