Nagyobb az érdeklődés az élőzene iránt, mint a járvány előtt volt

Mint arról már korábban írtunk, a Live Nation már több turnéfellépést kötött le 2022-re, mint amennyi 2019-ben volt, és az elővételes jegyek is jobban fogynak, mint a járvány előtt. Hasonlóan az élőzene iránti hatalmas érdeklődésről számol be a BandsInTown gyűjtőoldal, ahol (szemben a Live Nationnel) nem csak a sztárok fellépéseit lehet megtalálni.

Az oldalon meghirdetett koncertekre olyan mértékben vásárolnak jegyeket, hogy ha valami okból nem torpan meg a lendület, akkor június végére a vásárlások meg fogják haladni a járvány előtti mértéket. Májusban már napi 250-550 ezer felhasználó kattintott a jegyvásárló linkekre. Az év elején még csak 87 ezer eseményt hirdettek meg az oldalon, ez mára meghaladta a 222 ezret, és ennek túlnyomó része idei koncert lesz. 2022-re pedig azt várják, hogy kétszer annyi zenész koncertezik majd, mint amennyi 2019-ben. A nemzetközi adatbázis a legnagyobb növekedést az Egyesült Államokban, Ausztráliában és Új-Zélandon látja.

A cikk kiemeli, hogy a növekedés jóval gyorsabb a vártnál. Még a bezárások időszaka alatt több közvélemény-kutatás is azt mutatta, hogy mind a közönség, mind az előadók el nem hanyagolható része ennél jobban fog ódzkodni a tömegrendezvényekre való visszatéréstől.



Categories: Hírek

Tags: , ,

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading