Nagyobb az érdeklődés az élőzene iránt, mint a járvány előtt volt

Mint arról már korábban írtunk, a Live Nation már több turnéfellépést kötött le 2022-re, mint amennyi 2019-ben volt, és az elővételes jegyek is jobban fogynak, mint a járvány előtt. Hasonlóan az élőzene iránti hatalmas érdeklődésről számol be a BandsInTown gyűjtőoldal, ahol (szemben a Live Nationnel) nem csak a sztárok fellépéseit lehet megtalálni.

Az oldalon meghirdetett koncertekre olyan mértékben vásárolnak jegyeket, hogy ha valami okból nem torpan meg a lendület, akkor június végére a vásárlások meg fogják haladni a járvány előtti mértéket. Májusban már napi 250-550 ezer felhasználó kattintott a jegyvásárló linkekre. Az év elején még csak 87 ezer eseményt hirdettek meg az oldalon, ez mára meghaladta a 222 ezret, és ennek túlnyomó része idei koncert lesz. 2022-re pedig azt várják, hogy kétszer annyi zenész koncertezik majd, mint amennyi 2019-ben. A nemzetközi adatbázis a legnagyobb növekedést az Egyesült Államokban, Ausztráliában és Új-Zélandon látja.

A cikk kiemeli, hogy a növekedés jóval gyorsabb a vártnál. Még a bezárások időszaka alatt több közvélemény-kutatás is azt mutatta, hogy mind a közönség, mind az előadók el nem hanyagolható része ennél jobban fog ódzkodni a tömegrendezvényekre való visszatéréstől.Categories: Hírek

Tags: , ,

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: