Megjelent az új Dal+Szerző magazin!

A tartalomból:

Bejelentették az idei Artisjus-díjasokat, így az év első lapszámában három zenei díjazottat mutatunk be:

Az év könnyűzeneszerzője díjazottjának munkásságát gyerekkora követhetjük figyelemmel. A Barcelonában élő Borlai Gergő, dobos-zeneszerző-producer szinte minden zenei műfajban kipróbálta magát, az itthonit pedig, vér és verejték árán a nemzetközi színtéren egyik legsikeresebb magyar zenei karrierré bővítette.

Horváth Márton Levente nemcsak friss Artisjus-díjas, de a harmónialapú, ugyanakkor modern, tradicionalista, de közben mégis előremutató fiatal magyar zeneszerzői szcéna egyik legjobb mestere. Hitről, miséről, ideálokról és mesterekről beszélgettünk vele.

Harmadik interjúalanyunk az életműdíjas Fábri Péter, a magyar dalszövegírás nagy guruja, színházi szakember és a szerzői jog tudora.

A Covid-19 járvány leggyorsabban az élőzenei szektort küldte padlóra és úgy fest, az is fog leglassabb felállni onnan. Bár most nyáron úgy tűnik, hirtelen minden visszarendeződik, valóban így van ez? Karantén és visszatérés a zeneiparban dolgozók szemszögéből.

Egyre többen érdeklődnek a filmzeneírás iránt, ennek egyik, ha nem a legautentikusabb hazai művelője Pejtsik Péter. Filmzeneírásról, hangszerelési megoldásokról beszélgetünk.

Az új lapszámban górcső alá vesszük a 2020-as elhangzások jogdíjait, beszámolunk az idei DEX Songwriting Expo első napjának előadásairól, irodalmi rovatunkban pedig Kiss Tibor Noé Artisjus-díjas kötetéből hozunk műrészletet.

A Dal+Szerző magazin 35. számát lapozd online!


Categories: Hírek

Tags: , , ,

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: