Széles kiadói összefogás indult a klímaválság elleni összehangolt fellépésért

Music Climate Pact néven indítottak közös kezdeményezést a kiadók. A célt így fogalmazták meg: “Elismerjük, hogy a klímaválság egzisztenciális fenyegetést jelent az emberiség számára, és hogy a zeneipar felelőssége, hogy cselekedjen”.

A brit BPI és AIM által indított, az ENSZ Környezetvédelmi Programja segítségével kidolgozott programban az aláírók vállalják, hogy két, széles körben elfogadott program (Science Based Targets vagy Race to Zero) keretében csökkentik a kibocsátásukat. Mind a kibocsátás monitorozására, mind redukálására közösen dolgoznak ki módszereket. Az egész szektor összefogásának célja a hatékony együttműködés és az, hogy “depolitizálja a fenntarthatóságot”.

Az aláírók vállalják, hogy kommunikálnak a klímaválságról a rajongókkal, valamint támogatják ebben a hozzájuk szerződött zenészeket is.

Bár a programot ismertető szöveg általában a zeneiparról szól, (legalábbis egyelőre) a kiadók az aláírók. Köztük van a három major, valamint olyan nagy és neves függetlenek, mint a Beggars Group, a Secretly Group, a Ninja Tune, a Warp, az Anjunabeats stb. A kezdeményezők azt várják, hogy jövő nyárig “több száz” cég csatlakozik majd.Categories: Hírek

Tags:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: