Fonogram: péntek éjfélig még lehet nevezni a díjra dalt, albumot

A MAHASZ 2022-ben is megrendezi a Fonogram-napot, idén 18+1 kategóriában talál majd gazdára a Fonogram Magyar Zenei Díj. A szervezők január 21. péntek éjfélig várják a nevezéseket. A tavalyi nyertesek listája itt található.

Ahogy a Fonogram oldalán olvasható, a díjra lehet nevezni kiadók által gondozott megjelenéseket, szerzői kiadású albumokat és hangfelvételeket egyaránt. Nem feltétel, hogy az előadónak teljes albuma legyen, akár önálló hangfelvételek is benevezhetők, ha 2020-ban vagy 2021-ben jelentek meg.

Ugyanakkor nem indulhatnak azok a hangfelvételek, amelyek az előző évi szavazás során az első öt jelölt közé kerültek. A tavalyi jelöltek listája itt olvasható. Azok az albumok sem nevezhetőek, amelyek a fenti dátumnál korábban megjelent hangfelvételekből összeállított válogatásalbumok.

A nevezés határideje: 2022. január 21. péntek 23:59

Nevezni regisztráció vagy belépés után online, ezen az oldalon lehet, kérdés esetén pedig a szervezők szívesen segítenek az info@fonogram.hu címen.

A díjról

A Fonogram-díjat (Arany Zsiráf-díj néven) a magyarországi hangfelvétel-kiadás kiemelkedő sikereinek és teljesítményeinek, díjazására alapította a MAHASZ közgyűlése 1992 szeptemberében. A díj neve 2004-től kezdve Fonogram – Magyar Zenei Díj.Categories: Hírek

Tags:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: