Kanye West új lemeze csak a saját lejátszóján lesz hallgatható, amiből állítólag több mint 2 millió dollár értékben vásároltak

Kanye West 2021 nyarán mutatta be a Stem Playert, egy audiolejátszó készüléket, ami a rátöltött zenéket mesterséges intelligencia segítségével négy sávra osztja fel: ének, dob, basszus, hangminták. Ezeket külön-külön lehet kontrollálni, effektezni. A 200 dolláros (66 ezer forintos) készülék piacra dobását Kanye West Donda című albumának megjelenéséhez időzítették, de az az album még megtalálható volt a hagyományos platformokon is.

A Donda 2 című folytatás viszont kizárólag a Stem Playeren érhető majd el, de egyelőre csak azt tudni, hogy a február 22-re tervezett megjelenésre nem jött ki, bár a következő napokban előbb 4, majd 12 szám elérhetővé vált. Kanye West azt állítja, hogy miután ezt bejelentette, 24 órán belül 2,2 millió dollár értékben vásároltak a lejátszóból. Ez a pont kissé homályos, mert az azóta törölt posztban azt írta, hogy több mint 8 ezer darabot adtak el, és hogy ezen pontosan 2 227 012,05 dollárt “kerestünk”, de a számok sehogy nem jönnek ki, ráadásul még a (8 helyett) 11 ezer darab eladási értéke ugyebár nem azonos azzal, amennyit keresnek rajta.

Kane West azt is állítja, hogy az Apple egy egymillió dolláros szponzori szerződésből hátrált ki amiatt, hogy a Donda 2 nem kerül fel a stream oldalakra. Ezeket az információkat senki nem erősítette meg, és sokan fenntartásokkal kezelik őket, ráadásul az ezekről szóló posztok jó részét Kanye később törölte.

A rapper-producer egy Instagram-posztban a zeneipar “a művészeknek a bevételekből mindössze 12%-ot továbbadó elnyomó rendszere” elleni szabadságharcként állítja be a húzást: “itt az idő, hogy kezünkbe vegyük a sorsunkat” – írja, majd a 200 dolláros Stem Player megrendelésére buzdít.

A Complete Music Update emlékeztet arra, hogy a 2016-os The Life Of Pablo lemezről annak idején Kanye West azt mondta, hogy “soha, soha, soha” nem jelenik meg más platformon, csak a Tidalen – majd megérkezett azért a többire is. A lap azon is spekulál, hogy vajon órák vagy percek kérdése lesz-e, amire a Donda 2 megjelenik a kalózoldalakon. A Digital Music News szerint már van egy Stem Player Player, ami számítógépen szimulálja a készülék működését.Categories: Hírek

Tags:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: