Alkotóművészek nyílt levele: Szolidaritást vállalunk Ukrajnával

Az alkotók globális ernyőszervezete, a CISAC arra kéri a magyar szerzőket is: írják alá a művészek közös nyílt levelét, melyben kiállnak az ukrán emberek, dalszerzők mellett és felszólítják Oroszország vezetését, hogy azonnal vessenek véget az ártatlan emberek meggyilkolásának, az ukrán városok elpusztításának, az emberi jogok és a kultúra eltiprásának.

Az aláírókhoz csatlakozni itt lehet. A levelet magyar fordításban közöljük:

Szolidaritást vállalunk Ukrajnával

Művészek vagyunk a világ különböző országaiból, különféle művészeti ágaiból, különböző nyelveken beszélünk, más-más módon fejezzük ki magunkat, sokszínű közösség vagyunk. Most mégis egységben szólalunk fel: Szolidaritást vállalunk az ukrajnai emberekkel! Sosem fogjuk elfordítani a fejünket az őket ért kegyetlen támadásról, amit az orosz fegyveres erők követnek el. Az ártatlan áldozatok közül sokan hozzánk hasonló alkotó emberek, akik munkájukkal másokat inspirálnak, és Ukrajna gazdag kultúrájának fontos alkotóelemei.

Felszólítjuk Oroszországot, hagyjon fel az ártatlan civilek meggyilkolásával, a városok lerombolásával, a szabadság és a demokrácia elleni támadással, az emberi jogok megsértésével és a kultúra eltiprásával!

Az alkotók egységes, közös ereje és kiállása mindenkire kiterjed, beleértve az Oroszországban élő szerzőinket is, akik bár felszólalni nem tudnak, döbbenten állnak kormányuk tettei előtt.

Kérünk minden alkotót világszerte, hogy csatlakozzon hozzánk, írja alá ezt a nyílt levelet, és ossza meg a #creatorsforukraine hashtag használatával.

Köszönjük.

https://www.cisac.org/

https://www.creatorsforukraine.org/

Az aláíráshoz az alábbi adatok megadása szükséges az angol nyelvű levél alatt.

First name= Keresztnév, Last name= Vezetéknév, Profession= foglalkozás (művészeti), mint pl. dalszerző (songwriter), Nationality= nemzetiség, Main country of residence= ország, ahol elsődlegesen él,

Please confirm…= Kérjük, erősítse meg, hogy aláírja ezt a levelet, és hozzájárul, hogy nevét közzétegyük az aláírók névsorában. Válaszlehetőségek: (első) Igen, hozzájárulok magam, mint magánszemély nevében. (második) Igen, hozzájárulok egy szervezet nevében. A második megjelölése esetén a következő sorba írja be a szervezet nevét.

Privacy note= Adatvédelmi tájékoztatóCategories: Hírek, Songs for Ukraine

Tags: , , ,

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d