Playlist for Ukraine #2

Join the Songs for Ukraine campaign by sharing your favourite Ukrainian song on social media using the hashtag #songsforukraine Read about our initiative here.

The playlist features contemporary Ukrainian pop music, including a selection from the popular and more underground genres, hip-hop, electronic and rock music. According to the Rolling Stone the country’s music has undergone a renaissance since the 2014 revolution and has played a role in shaping Ukrainian national identity – so it’s no coincidence that traditional folk music elements appear in a wide variety of genres. In addition to the said article, the compilation was based on the selections of the Ukrainian CMO, UACRR, Music Export Ukraine, Budapest Showcase Hub, and SeeKyiv and the top lists of various online service providers.

🇭🇺 Csatlakozz a Songs for Ukraine kampányhoz és oszd meg kedvenc ukrán dalod a közösségi médiában #songsforukraine hashtaggel! Itt olvashatsz többet kezdeményezésünkről.

A playlist a kortárs ukrán popzenét mutatja be, ezen belül a népszerűbb és undergroundabb műfajokból, a hiphopból, az elektronikus és rockzenéből is válogat. Mint a Rolling Stone írja,az ország zenéje a 2014-es forradalom óta reneszánszát érte, és többek között az ukrán nemzeti identitás kialakításában is szerepe volt – így nem véletlen, hogy a legkülönfélébb műfajokban kerülnek elő hagyományos folkzenei elemek. Az összeállítást az említett cikk mellett az ukrán közös jogkezelő, a UACRR, az ukrán zenei exportiroda, a Budapest Showcase Hub és a SeeKyiv válogatásai valamint különböző online szolgáltatók toplistái alapján készítettük.

Listen to the Playlist for Ukraine #2!Categories: Songs for Ukraine

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: