Világszerte csatlakoznak az Artisjus kezdeményezéséhez

Ahogy azt a Billboard is megírta március 29-i cikkében, a közös jogkezelők nemzetközi ernyőszervezete, a CISAC a kezdeményezésünk mögé állt – így már a 228 szerzői egyesület közösen dolgozik az ukrajnai alkotókat támogató projekten.

A „Songs for Ukraine” kampány ukrán alkotók műveit népszerűsíti rádiókban, televíziókban, és digitális platformokon, azzal a céllal, hogy növelje az ukrán kreatív közösséghez jutó jogdíjakat. A zenehallgatókat arra ösztönzik, hogy fedezzenek fel új ukrán zenéket, és kedvenceiket osszák meg közösségi médiában a #SongsForUkraine hashtag használatával. A rádiós és televíziós zenei szerkesztőkhöz pedig felhívást intéznek: válogassanak be ukrán dalokat csatornájuk adásába.

A „Songs for Ukraine” egy egyszerű, de zseniális mód arra, hogy segítsünk Ukrajna alkotóinak azzal, hogy műveiket szerte a világon játsszák. Szeretném, ha platformok és műsorszolgáltatók csatlakoznának a kampányhoz, és mindent megtennének annak támogatásáért.”

– nyilatkozta Björn Ulvaeus, a CISAC elnöke, az Abba társalapítója.
Björn Ulvaeus, a CISAC elnöke, az ABBA alapítótagja Foto: Marte Lundby Rekaa / TT / kod 200

A CISAC főigazgatója, Gadi Oron hozzátette: A kampány egy lehetőség arra, hogy a globális kreatív közösség kifejezze szolidaritását az ukrajnai alkotókkal. #SongsforUkraine projekt egyben része a CISAC #CreatorsforUkraine kezdeményezésnek, amely a világ alkotóitól és alkotóival közösen gyűjt pénzt és támogatást a háború áldozatainak.

A Songs for Ukraine a világban

Magyarországtól Dél-Koreáig

A „Songs for Ukraine” kezdeményezést az elsők között karolta fel a koreai közös jogkezelő, a KOMCA, amely a legnépszerűbb helyi digitális platformok kezdőlapjára juttatta el ukrajnai zenék Top100-as listájából készült playlistjét.

Megjelenések a nemzetközi sajtóban

A kampányról a nemzetközi zenei sajtó is beszámolt, a Billboard cikke itt, a The Hollywood Reporter cikke pedig itt olvasható.

Linkek

Az Artisjus és az ukrajnai közös jogkezelő, az UACRR segítségével összeállított zenei playlistek:
Playlist for Ukraine #1

Playlist for Ukraine #2

Playlist for Ukraine #3

A kezdeményezéshez csatlakozó médiumok listája itt található.



Categories: Hírek, Songs for Ukraine

Tags: , , ,

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: