A közösségi médiának köszönhetően virágzik a rapsztárok hasonmásainak üzlete

A Complex közölt cikket arról, mennyire virágzik a rapsztárok hasonmásainak üzlete. Persze, mint a cikk is megjegyzi, a sztárok hasonmásai régóta velünk vannak – Elvis Presley és Michael Jackson a legismertebb példák -, azonban a közösségi médiának köszönhetően új virágzásnak indult a terület. A cikk szerint egyre többen próbálnak megélni abból, hogy híres rapsztárokra hasonlítanak. Ugyanis ha megjelennek valahol, rengetegen akarnak velük közös fotót, videót. Ha pedig egy ilyen virálisan elterjed – például mert valaki azt hiszi, hogy a valódi Drake-et látta egy klubban -, akkor az jelentősen megdobja az adott hasonmás iránti keresletet.

A lapnak részletesen beszélt a tevékenységéről Izzy Drake, aki olyan hírességek Instagramján jelent meg, mint Tory Lanez és DJ Akademiks. Ő egy-egy alkalomért 3-5 ezer dollárt (kb. 1-1,8 millió forintot) kap a kluboktól és egyéb helyszínektől, amiben benne van a megjelenés és néhány Drake-szám előadása. De ő nem elégszik meg a hasonmási teendőkkel, és létrehozott egy kiadót Rapturz Records néven, ahol nemcsak saját számokat fog kiadni, hanem más hasonmásokat is leszerződtetett. Nem akar mindenki zenélni, aki hasonlít egy híres rapperre, de a “tartalomgyártásban”, influenszerkedésben is van fantázia. Izzy Drake egyébként kénytelen az utcán testőrrel járni, olyan sokan rohanják meg mindig, hogy fotót, videót készítsenek vele.

Azok, akiknek a hírnevéből a hasonmások élnek, általában nem zavartatják magukat ettől, sőt, Lil Durk nemcsak a színpadra hívta fel Perkioo nevű legnevesebb hasonmását, hanem az alábbi klipjében ez utóbbi szerepel helyette. Snoop Dogg is találkozott Eric Finch nevű hasonmásával, aki tévéműsorokban, sorozatokban is szerepel a bulik, születésnapi partik és egyéb felkérések mellett. Őt a Mirror Images nevű cég képviseli, amely honlapja szerint 32 országban összesen 1500 “professzionális hasonmás” szolgáltatásait kínálja.Categories: Hírek

Tags:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: