A nyomokban Elvist tartalmazó Laci mutatja be, mik a sikeres koncert alapjai a szerződéstől a cateringig

Videósorozat készült a Magyar Zenei Menedzserek Egyesülete (ZEME) megbízásából. A “nyomokban Elvist tartalmazó” zenész, Laci példáján keresztül mutatják be, hogy mik a sikeres koncert alapjai, vagyis minek kell lennie a backstage-ben, milyen technikai feltételei vannak egy koncertnek, miért fontos a catering. Az utolsó videó röviden érinti a szerződés, a jogdíj, a reklám és a helyszíni válságkezelés témáját is. A cél az, hogy felhívják a figyelmet “azokra az alapvető és nélkülözhetetlen körülményekre, amelyekkel még sikeresebbé tehetik a fellépések megszervezését és azok gördülékeny lebonyolítását, és egyben az is, hogy a szakmai know-how érthető bemutatásával új lendület adjanak az iparágnak.”

A videókat megnézve felmerülhet a kérdés, hogy miért érezték úgy a menedzserek, hogy például szükséges felhívni a figyelmet arra, hogy a backstage-ben legyen vécé – vagyis hogy gyakran előfordul-e, hogy nincs. Molnár Gábor, a ZEME alelnöke kérdésünkre elmondta, hogy a helyszínek, megrendelők nagy részénél nincs ezzel probléma; de ha százból csak 20 koncertnél mégis van, az igen kellemetlen; mint ahogy például az is, ha nincs hűtő a backstage-ben, és egy többórás út után ihatatlanul felmelegedett üdítőt kapnak a zenészek.

Mint Molnár Gábor mondta, egy koncertre való felkészülés rengeteg apró dologból áll. A “checklist” mindenkinél megvan; a kisfilmek azért készültek, hogy a megrendelők lássák, hogy melyik pont miért fontos. “Próbáltuk kedvesen, logikusan, helyenként szájbarágósan kihangsúlyozni, hogy mindez közös érdek. Nem a művész hisztije, sztárallűr, hogy pl. akar enni egyet érkezéskor, hanem az autóban nem lehet enni, az odaérés után pedig minden be van táblázva, nincs idő elmenni egy étterembe” – mondta a ZEME alelnöke.Categories: Hírek

Tags: ,

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: