Új monetizálási lehetőségek a Facebookon és Instagramon, 2024-ig nem von részesedést a Meta

Mark Zuckerberg saját Facebook-profilján jelentette be, hogy új monetizálási lehetőségek érkeznek a Facebookra és az Instagramra, és a cég 2024-ig nem von le magának részesedést, hanem minden pénz az alkotóknak megy.

Az Instagramon tesztjelleggel elindítanak egy Creator Marketplace szolgáltatást. Ez egy olyan felület, ahol – hasonlóan a TikTok évek óta működő hasonló szolgáltatásához – a brandek rátalálhatnak az influenszerekre, akikkel összeállhatnak egy kampányra, illetve meghirdethetik az ilyen lehetőségeket. Persze a sikeres együttműködésért az alkotók pénzt is kapnak, a cégek pedig követhetik a kampány sikerét mutató adatokat (legalábbis a TikTokon így van).

Meglepő kezdeményezés az, hogy más platformokon gyűjtött előfizetők számára elérhetők lesznek a zárt Facebook-csoportok (amiket eddig egy külön, itt fizetett összegért lehetett elérni) – mint a Fast Company írja, “az érdekes húzás” célja bizonyára a fiatalabb felhasználók visszacsábítása a Facebookra.

Kiterjesztik a Stars rendszert, amivel eredetileg a játékstreamelőket jutalmazták a rajongók; a programban résztvevő piacokon (amik között Magyarország nincs ott) minden, 1000 követővel rendelkező kérhet ilyen miniadományt (egy csillag után 1 cent jár). A kiemelt alkotókat pénzzel jutalmazó Reels Play Bonus program is többek számára lesz elérhető, könnyebb lesz az Instagram Reelsre kirakott tartalmakat a Facebookra is posztolni. Végül megjelennek az NFT-k a Meta platformjain: előbb az Instagramra rakhatják ki az alkotók, ha árulnak ilyen tokeneket, később a Facebookon is lehetőség lesz erre.Categories: Hírek

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: