Újra napirendre került a TikTok betiltása Amerikában

Belső TikTok meetingek kiszivárgott hangfelvételei alapján írta meg a BuzzFeed, hogy a platform kínai alkalmazottai hozzáférnek az amerikai felhasználók elvben privát adataihoz.

Emiatt ismét napirenden van a TikTok amerikai betiltása – emlékezetes, hogy Donald Trump fenyegetett ezzel még 2020-ban, amire a TikTok azzal válaszolt, hogy az amerikai felhasználók adatait az országban lévő szervereken tárolják, amelyekhez kívülről nem lehet hozzáférni.

Most ilyen szintű tiltásról egyelőre nincs szó, de az amerikai médiahatóság, az FCC egyik bizottsági tagja nyílt levelet írt az Apple-nek és a Google-nek, arra kérve a cégeket, hogy távolítsák el a TikTokot az Apple App Store-ból és a Google Play Store-ból. Brendan Carr úgy fogalmazott, hogy a “vicces videók és a mémek” csak álcaként szolgálnak, és az app valójában “egy szofisztikált megfigyelőeszköz”. Carr szerint az Apple és a Google hangoztatott elveivel nem fér össze, hogy ilyen appokat lehessen elérni náluk.

A TikTok már 2020-ban is népszerű volt, de mára közismerten a zeneipar számára a legfontosabb marketingplatform lett. Erről többször írtunk, legutóbb részletesen itt mutattuk be, milyen utóélete van egy tiktokos virális sikernek.Categories: Hírek

Tags:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: