Csak “sok csajt” ígért, vagy részt vett egy sláger megírásában? Ez a kérdés Post Malone perében

Post Malone Circles című száma 2019-ben jelent meg, három hetet töltött a Billboard Hot 100 lista élén. Tyler Armes billentyűs-basszusgitáros, aki a Down With Webster nevű kanadai zenekarban játszott, 2020-ban indított pert, azt állítva, hogy 2018 augusztusában részt vett egy “egész éjszakás stúdiójammelésen” Post Malone-nal és Frank Dukes producerrel, és ennek során “kulcsszerepet játszott” a dal megszületésében, így jár neki a társszerzői besorolás és persze a jogdíjak egy bizonyos része.

Tavasszal egy tárgyaláson a bíróság azt állapította meg, hogy a Circles végső változatának elkészítésében Armes nem vett részt, de a bíró nem találta meggyőzőnek az alperes érveit, amelyek szerint azon a bizonyos sessionön sem tett semmi érdemit. Így a kérdés most az, hogy Armes részt vett-e a sláger egy korai verziójának megírásában azon a bizonyos augusztusi napon a stúdióban.

Post Malone ügyvédei most azt kérik a bíróságtól, hogy szüntesse meg az eljárást, mivel Armes és jogi képviselői a session előtt és után született szöveges üzeneteket alaposan megszűrve, esetenként átírva prezentálták. Szerintük a session előtti üzenetek azt bizonyítják, hogy Armes fő célja az volt, hogy vendéglistás helyeket bulizzon ki magának, és olyasmiket ajánlott, hogy “sok csajt” fog hozni – de a közös dalírásról, pláne sessionről “árulkodó módon” szó sem esik (ahogy az alperes fogalmaz). Azt is írják kerestükben, hogy a felperes bizonyos üzenetváltásokból eltávolította Armes menedzsere, Dre London üzeneteit, amikből kitűnik, hogy a menedzsernek nem volt tudomása arról, hogy ügyfele beszállt volna bármilyen dalszerzési folyamatba.

Az alperesek szerint az üzenetek torzítása olyan mértékű, hogy az már a bíróság szándékos megtévesztésének nevezhető; a felperes ügyvéd szerint mindez nem más, mint egy “kétségbeesett húzás” Post Malone részéről, hiszen normális érvek nincsenek a birtokában.Categories: Hírek

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: