Szakmai díjat alapít a Music Hungary

A Music Hungary Szövetség sajtóközleményben tette közzé, hogy új, szakmai díjat alapít azért, hogy elismerésben részesítse a kiemelkedő teljesítményeket és több figyelmet irányítson a zenei szektorra.

Music Hungary Szövetség 2017-ben nőtt ki a 2012 óta évente megrendezett Music Hungary Konferenciából azzal a három kiemelt céllal, hogy párbeszédeket indukálva összefogja a zeneipari szereplőket, tudás átadással és professzionális attitűddel gazdagítsa tagjait, és végül, de nem utolsó sorban szakmai érdekképviseletet biztosítson. 

Az évente megrendezett Konferencia 2019-ben költözött Egerből Veszprémbe, Európa 2023-as kulturális fővárosába, az egyetlen magyar UNESCO zenei városba. Tavaly már egy feltörekvő, friss zenekarokat bemutató showcase-program is kapcsolódott hozzá. 

Idén, 2022-ben a Szövetség egy másik régi tervét is megvalósítja, hogy rangos szakmai díjjal tüntethesse ki a könnyűzene kiemelkedő tehetségeit és szakembereit a zenészektől az előadókon át a háttérben dolgozókig, ezért alapít egy Music Hungary-díjat, hogy ezzel is több figyelmet irányítson a zenei szektorra, elismerésben részesítse a kiemelkedő teljesítményeket. Ilyesfajta díj Magyarországon korábban nem volt. 

A díj megalapítása és az első díjátadó gála egybeesik a Konferencia jubileumával, így a Szövetség kiemelten fontosnak tartja, hogy ebben az évben indítsa el hagyományteremtő módon ezt a gálát. A díjat nyolc kategóriában fogják kiosztani: 

  • A Music Hungary Backstage-díja
  • A Music Hungary Showtime-díja
  • A Music Hungary Vizuál-díja
  • A Music Hungary Innováció-díja
  • A Music Hungary Pro-díja
  • A Music Hungary Média-díja
  • A Music Hungary Inspiráció-díja
  • A Music Hungary Crossover-díja

A díj odaítélést héttagú szakmai kuratórium bírálja el. A szakma bármely területéről kerülhetnek be nevezettek, és nevezni bárki tud az ezen linken október 2. éjfélig. 

Az idei konferencia a Facebookon:  X. Music Hungary Konferencia & Showcase Categories: Hírek

Tags: , , ,

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: